Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürsel'den Günseli Kato'nun 'eksik kadın' açıklamasına tepki - Magazin haberleri
        1

        İzmir'de düzenlenen bir defilede; Demet Şener, Özge Ulusoy ve Ece Gürsel podyuma çıktı.

        2

        Ünlü mankenler, ressam Günseli Kato'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "Kadın çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

        3

        "KINIYORUM"

        Demet Şener: Çok talihsiz bir açıklama. Kadınlar üzerinden bu kadar can acıtıcı söylemler yapılmasını kınıyorum. Ne doğuran kadınlar var doğru düzgün annelik yapmıyorlar. Ne anne olmayan kadınlar var. Bir kediye, bir köpeğe bir canlıya sevgisini veriyor ya da bir çocuğu evlat ediniyor.

        4

        "BİRİNİN YARIM KALIP KALMADIĞI BAŞLA BİRİNİ İLGİLENDİRMEZ"

        Özge Ulusoy: Cehalet desem cahil biri olmadığını biliyorum. Birinin yarım kalıp kalmadığı başka birini ilgilendirmez.

        5

        "TALİHSİZ VE SAÇMA BİR AÇIKLAMA"

        Ece Gürsel: Gerçekten son derece talihsiz bir açıklama. Bir kadın olarak bu açıklamadan utandım. Çünkü benim 2 tane yeğenim var biliyorsunuz ve yeri geliyor ben annelik yapıyorum, yeri geliyor anneannem annelik yapıyor. Yani çocuklar teyzeyi bile anne belleyebiliyor. Çok talihsiz çok saçma bir açıklama.

        6

        GÜNSELİ ÖZGÜR HAKKINDA

        Günseli Özgür, Rizeli bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak Anadoluhisarı'ndaki bir köşkte dünyaya geldi. Resim kariyerine Süheyl Ünver'in Topkapı Sarayı Müzesi'nde yaptığı minyatür çalışmalarına katılarak başladı. 1976'da Topkapı Sarayı Nakışhanesi Süsleme Sanatları Bölümü'ne atandı.

        1980'de Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Sato Vakfı'ndan aldığı bursla Japonya'ya minyatür sanatını öğrenmek için gitti. Tokyo Güzel Sanatlar Akademisi'nin kabul ettiği ilk öğrenci oldu. 1985'te tanıştığı İslam Seramik Sanatı Uzmanı Takuo Kato ile evlenerek 'Kato' soyadını aldı. Japonya'da kaldığı 17 yılın ardından kendi sanat okulunu açtı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ