Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar Fed öncesi kritik ortalamayı test et! 30 Temmuz döviz kuru - Döviz Haberleri

        Dolar/TLdün 5.6001'e kadar gerileyerek son 3 haftanın endüşük seviyelerini test etti ve TL, dolar endeksi 98 puan üzerine çıkmasına rağmen rand ile birlikte dolar karşısındagelişmekte olan ülke para birimlerinin üzerindeprimlenerek pozitif ayrışıyor.

        Bankacılar ABD faizlerindekidüşüş beklentisinin öncelikle en çok satış yiyen para birimlerine kaldıraç etkisi yarattığını belirtirken, piyasalardaki pozitif hava da sürüyor.

        Fed kararında bu hafta 25 baz puan indirime yüzde 77, 50 bazpuanlık indirime yüzde 23 ihtimal tanınıyor. Her iki ihtimal de TLiçin orta vadede olumlu olarak değerlendiriliyor.

        ABD Başkanı Donald Trump, Fed tarafından yapılacak küçük çaplı faiz indiriminin yeterli olmayacağını söyleyerek Fed üzerinde kurduğu baskıyı artırmaya devam ediyor.

        REKLAM

        FED KARARI YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

        Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çin ve Avrupa Birliği'nin faizleri daha fazla indirerek sistemlerine para pompalayacağını belirterek "Bu esnada Fed çok düşük enflasyona rağmen, faizler konusunda hiçbir şey yapmıyor, büyük ihtimalle gelecekte de çok az şey yapacak. Çok kötü" yorumunu yaptı.

        Piyasada gelecekbir yıl içinde 100 baz puan faizindirimi fiyatlanırken, süreçle ilgili Fed'in karar metni ve Başkan Powell'ın açıklamaları yakından takip edilecek.

        Dolar/TL, bu gelişmeler ışığında 30 Temmuz sabahına 5.61 seviyesinde başladı ve piyasaların açılmasıyla 5.60 TL'nin altı görüldü. Euro 6.22 bandında seyrederken sterlin ise küresel satışlar nedeniyle 6.80 altına geriledi. Altının onsu ise yükselişini sürdürüyor ve 1425 dolar üzerinde.

        Dolar kuruöğlene doğru 2017'den beri ilk kez 200 günlük kritik ortalamanın altını test ederek 5.55381 seviyesine kadar indi.

        DOLAR

        $
        28,7176 0,20
        • Alış: 28,7135
        • Satış: 28,7220
        Son Güncellenme Tarihi: 17/11/2023 11:00:16

        Fed kararı dışındabu haftaki en önemli iç gündem TCMB'ninenflasyon raporu olacak. Enflasyon tahmininde yapılabilecek

        revizyonlar ve para politikası söylemleri piyasanın odağındaolacak. Piyasa, kalan 3 PPK toplantısında 300-325 baz puan

        indirim fiyatlıyor.

        Hatırlanacağı üzere Dolar/TL, geçen hafta Merkez Bankası'nın (TCMB) 425 bazpuanlık faiz indirim kararı ardından Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan'ın alışılagelenin aksine sert faiz indirimleri yerinekademeli faiz indirimi çağrısı yapmasıyla birlikte yönünü aşağıçevirmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ