Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar neden yükseliyor? 17 Mart 2020 dolar kuru - Döviz Haberleri

        Küresel piyasalar koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü dönemlerden geçiyor. Pazar gecesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sürpriz indirimi sonrası gözler piyasalara çevrilmişti. Normal zamanlarda Fed'in faiz indirimi getiri arayan yatırımcıların nispeten daha risklivarlıklara yönelmesine sebep olur. Bu yüzden borsalarda yükselişler yaşanır. Sermaye akışı sayesinde Türk Lirası gibi gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında güçlenir.

        Ancak şu anda koronavirüs salgını sebebiyle hiçbir şey beklendiği gibi hareket etmiyor. Fed'in 18 Mart'taki toplantıyı beklemeden aldığı bu ikinci faiz indirimi kararı piyasaların virüs konusunu daha ciddiye almasını ve daha fazla tedirgin olmasını sağladı.

        REKLAM

        GÜNDEM VİRÜS

        Bu sebeple dünya borsalarında sert düşüşler yaşanırken gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında çakıldı. Düngüne 6.3156'dan başlayandolar/TLakşam saatlerinde 6.44'ü zorladı.

        Dolar yeni güne ise 6.4269'dan başladı.Öğleden sonra 6.46'yı aştı. Bu yükselişte Türkiye'de koronavirüs vakasayısınınyükselmesi ve buna bağlı olarakalınacak önlemlerin ekonomiye vereceği zarara yönelik artan endişeler etkili oldu.

        DolarMerkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun planlanandan iki gün erken toplanıp 100 baz puanlık faiz indirimine gitmesiyle6.49'un üzerini gördü.

        Bugün koronavirüs salgını ve salgının ekonomik etkileriyle ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 19/11/2023 14:51:54
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ