Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi 7 yıl sonra İsrail'e ilk ziyareti gerçekleştiren Bakan Avcı'dan açıklama

        2010'da Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sonrası İsrail'i ziyaret eden ilk bakan olan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Tel Aviv'de açıklamalarda bulundu.

        Avcı'nın açıklamalarından satır başları;

        "Akdeniz'i çevreleyen diğer ülkeler gibi İsrail de turizm alanında başlıca ortaklarımızdan. Turizm alanındaki ilişkilerimizin gelişmesi, beşeri ilişkilerimizde de önemli katkı sağlayacaktır. İsrail'den gelecek turistleri de konukseverliğimizle en iyi şekilde ağırlamayı bir görev biliyoruz. Geçen yıl ülkemizi ziyaret eden 260 bin İsrailli turist sayısının 600 binleri bulmaması için hiçbir neden yok. Ülkemizden İsrail'i ziyaret eden 30 bin dolayındaki Türk turist sayısının artmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde turizm alanında işbirliği anlaşmasıyla Turizm Karma Komisyonu'nu yeniden canlandıracağız.

        REKLAM

        Sektördeki iş adamlarının önlerini açmak için ülkelerimiz arasındaki diyalog kanallarını daima açık tutacağız. Ziyaretimde çok geniş bir sektör temsilcisi arkadaşımız eşlik ediyor. Her iki sektörün temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinleyeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ