Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Muhaliflerin silahları mafyadan | Dış Haberler

        Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı başlayan halk ayaklanması 17’nci ayına girerken muhalifler hâlâ tek bir çatı altında toplanmayı başaramadı. New York Times Gazetesi’nin haberine göre, Antakya kentinde bir araya gelen muhalifler, Esad karşıtı Suriye Ulusal Konseyi’nin kendilerini temsil etmediğini belirtti.

        Bugüne kadar kendilerine vaat edilen para ve silah yardımının ellerine ulaşmadığını öne süren muhalifler, Esad’a bağlı ordu güçleriyle çarpışmak için kendi imkânlarıyla elde ettikleri silahları kullanıyor.

        NİŞANLISI REDDETMİŞ

        İdlib ve çevresinde faaliyet gösteren gruplar, çoğu zaman yerel halktan aldıkları yardımlarla mühimmat sağladıklarını vurguluyor. Gazeteye konuşan Bilal adlı muhalif, silah almak için nişanlısından mücevherlerini istediğini, teklifini reddedince genç kadından ayrıldığını söyledi.

        SİLAHLAR MAFYADAN

        Muhalif komutanlar, silahları çoğu zaman Esad’a bağlı birliklerdeki rütbeli askerlerden ya da Türk ve Rus mafyasından satın aldıklarını iddia etti.

        AYRIŞMALAR BAŞLADI

        İdlib Şehitler Tugayı adlı grubun komutanı İssam Afara, Müslüman Kardeşler örgütünün, muhalif harekete destek için topladığı mali yardımlardan kendilerine pay vermediğini, bunun yerine İslamcı muhaliflere yardım etttiklerini belirtti.

        GAZETE HABERTÜRK