Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş BİM 3 yeni markayı File’ye dolduracak - Alışveriş Haberleri

        BİM’e göre biraz daha yüksek fakat daha fazla ürün çeşitliliğine ve büyüklüğe sahip olacak File, 2015 yılı sonu itibarıyla 10 mağazaya ulaşmayı planlıyor. BİM bünyesinde yarı bağımsız statüye sahip olacak File’nin başkanlığını BİM’in mevcut icra kurulu üyesi Haluk Dortluoğlu yapacak.

        Dortluoğlu, “Yeni File mağazalarımız otopark imkânı olan yerlerde yaklaşık bin metrekare alanda kurulacak ve reyonlarında 3 bin -3 bin 500 arası farklı ürün satışa sunulacak” diye konuştu. BİM mağazalarında başlatılan her gün düşük fiyat politikası File için de uygulanacak. Gıda alanında Harras, kozmetik alanında Daycare ve temizlik alanında Actisoft markaları File’nin özel ürünleri olacak. Private label,sadece File’de satılacak ürünler toplam ürünün yüzde 25’ini oluşturacak. 3 bin - 3 bin 500 ürünün yaklaşık olarak 600’ü File’nin özel ürünü olacak. Bim mağazalarında private label oranı yüzde 70.

        İLHAM KAYNAĞI ALDI VE LIDL

        2015 sonu itibarıyla İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasında 10 market açacaklarını söyleyen Dortluoğlu, “Her mağazada 35 kişiye istihdam sağlayacağız. Yıl sonunda toplam istihdam 500 olacak” dedi. Dünyadaki örnekleri 3-4 ay gibi sürede inceleyen BİM, Aldi ve Alman Lidl markasını ilham aldı. Dortluoğlu, “Avrupa’daki ve Türkiye’deki örnekleri inceledik. Lidl ve Aldi güzel modeller. Biz BİM’deki tecrübemizide katarak yeni bir model geliştirdik. Temel ihtiyaç maddelerinin tamamı, et, şarküteri,kozmetik, meyve ve sebzede File mağazalarında bulunabilecek”diye konuştu.

        BİM’E HER GÜN 4 MILYON MÜŞTERİ GELİYOR

        BİM mağazalarını günde 4 milyon müşteri ziyaret ediyor. Bir yıla vurulduğunda 1.5 milyar kişi BİM mağazalarından alışveriş yapıyor. BİM 25 milyar lira ciroluk discount market cirosunun 15 milyarını tek başına yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ