Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Trendler Yeni moda etek boylarını kısalttı - Alışveriş Haberleri

        MENEKŞE ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        Kadın giyim markaları Adl, Love My Body ve Codentry ile 150’den fazla mağazası olan Adil Işık Group, geçtiğimiz yıl Garanti Bankası’nın genel müdürlüğünde açtığı geçici mağazayla gündeme gelmişti. Özellikle çalışan kadınlara yönelik tasarımlarla ön plana çıktıklarını, bu alanda nabzı tuttuklarını belirten Adil Işık Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zehra Işık, iş hayatında giyim tarzının da değiştiğine dikkat çekti. Başta beyaz yakalı kesim olmak üzere çalışan kadınların artık daha rahat etmek istediğini ve sadeleştiğini kaydeden Işık, “Bir de eskiden etekler genelde diz hizası veya altında olurken artık diz kapağı üstünde etekler daha çok rağbet görüyor. Kadınlar kalıpların dışına çıktı ve bence bu güzel bir şey. İş çıkışı sosyalleşmenin artması da giyime yansıyor. Kadınlar ceket giysebile artık içine şık bluzlar seçiyor; çünkü mesai sonrası dışarı çıkarken ceketi de üzerinden atıyor” dedi.

        İŞ ARASINDA ALIŞVERİŞ

        Ofis binalarında geçici mağazalar açma trendinin de hızlandığını kaydeden Işık, “Bazı bankalar ve büyük holdinglerde toplantı odalarını 2-3 gün mağazaya dönüştürüp iş arasında satış yapıyoruz. Talep çok yüksek olduğu için yeni şirketler de sıraya giriyor” diye konuştu. Grup bünyesinde kendilerine ait 86 mağaza olduğunu ve 20 de bayi mağazaları bulunduğunu belirten Işık, 45 bayiyi yarıyaindirdiklerini ve önümüzdeki dönemde Türkiye’de bayilik sistemini bitireceklerini kaydetti. 5 ay içinde 20 mağaza daha açacaklarını söyleyen Işık, “Türkiye’de yılın ilk yarısında yüzde 40 büyüdük. İkinci yarı hedefi de aynı. Yurtdışında franchise ile ilerliyoruz. Toplam 46 mağazamız var ve orada da yüzde 40 büyüme yakalamak istiyoruz” dedi.

        Işık, “İsviçre’de mağaza açacaktık ancak partnerimizle vizyonumuz uyuşmadı; vazgeçtik. Önümüzdeki dönemde İran, Mısır,Cezayir, Azerbaycan, Belarus gibi yeni ülkelere bakacağız. 2016’da Love My Body de yurtdışına açılacak” diye konuştu.

        ‘Rusya’dan çıkarsak dönemeyiz’

        Adil Işık Group’un en büyük yurtdışı pazarı olan Rusya’daki 22 mağazasını devalüasyona rağmen muhafaza ettiğini kaydeden Zehra Işık, bayilere kolaylık sağlayan uygulamalar yaptıklarını belirtti. “Ciromuz yüzde 25 düştü; kârsız devam ediyoruz” diyen Işık, şöyle devam etti: “Yüksek büyüme potansiyeli olan bir pazardan çekilmek doğru karar olmaz. Rusya’dan çıkarsak geri dönemeyiz. Katlanmak zorundayız. Bulunduğumuz bazı AVM’lerde 300 marka sıra bekliyor. Uçak bileti almak gibi. Vazgeçtiğiniz anda ilk yedek yerinizi doldurur; hakkınızı kaybedersiniz. Planlarımızı buna göre yaptık. Büyümeyi askıya aldık. Önümüzdeki 1 yıl mevcudu muhafaza edeceğiz. 2016’da işlerin açılacağını umut ediyoruz. 2009’daki gümrük krizinde durum daha beterdi. Ürün çekemedik; mağazalarımız boş kaldı fakat yine de vazgeçmedik. Tabelamızı indirmek istemiyoruz.”

        ‘Dubai’de biz sıradayız’

        Markanın büyüme stratejisi kapsamında başta Suudi Arabistan olmak üzere Ortadoğu’da yeni mağazalar açacaklarını belirten Işık, Dubai pazarına girmek için uzun süredir fırsat kolladıklarını söyledi. Işık, “Rusya’da yerimizi kaptırmamayaçalışırken Dubai Mall ve Emirates Mall’a girmek için sıradayız. Mağaza boşalmasını bekliyoruz. Perakendede küresel bir yarış var” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ