Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş Felipe Melo, lidyana.com, tişört, bileklik, ünlülerin markaları, adını tescil ettiren ünlüler - Alışveriş Haberleri
        1

        Menekşe ATASELİM / EKONOMİ
        Galatasaray'ın Pitbull lakaplı futbolcusu Felipe Melo, moda tasarımcısı oldu. Felipe Melo markası altındaki tasarımlarını Lidyana.com'da satışa çıkaran Brezilyalı futbolcu, tanıtımı da eşi Roberta Melo ile objektif karşısına geçerek yaptı.

        2

        Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Fenerbahçe derbisinde rakibine dil çıkarmasıyla gündeme gelen ve tepki çeken oyuncunun modaya olan ilgisi ve tarzıyla kendileri için öne çıktığını söyleyen Lidyana.com’un kurucu ortağı Hakan Baş, “Ben koyu Fenerbahçeliyim. İlginç bir tesadüf oldu” dedi.

        3

        ‘STOKLAR TÜKENDİ’
        Türkiye'de ilk kez bir futbolcuyla böyle bir çalışma yapıldığını belirten Baş, şu bilgileri verdi: "Satışların geçen hafta başlamasına rağmen çoğu ürün için yeniden üretime girdik. Stoklar tükendi."

        4

        Zeki girişimci Baş, "Bin parçadan fazla ürün satıldı. Tabii bunlar, Felipe Melo ürünleri ve Galatasaray Spor Külübü'yle bir bağlantısı yok. Biz ayrıca Fenerium'un resmi lisanslı satış noktalarından biriyiz.” açıklamasını yaptı.

        5

        EL HAREKETİ TİŞÖRT OLDU
        39 parçalık koleksiyon; tişört, telefon kılıfları ve takılardan oluşuyor. En büyük talebi kendi el işareti ile tasarlanan baskılı tişört gördü.

        6

        ÜNLÜ VE MARKALI!
        Ünlüler arasında son yıllarda giderek yükselen bir trend, isimlerini markaya dönüştürmek ve bu markaları tescil ettirmek. İşte ismini marka olarak tescil ettiren ünlüler;

        7

        Hadise olarak tanınan pop müzik sanatçısı Hadise Açıkgöz'ün ''Hadise'' ve ''Byhadise'' olmak üzere tescilli 2 markası bulunuyor. ''Byhadise'' markasıyla, kahve veya kakao esaslı içecekler, çikolata esaslı içecekler, makarnalar, mantılar, erişteler, şekerlemeler çikolatalar, bisküviler, sakızlar ve dondurmalar konusunda tescil alan ünlü popçu, ''Hadise'' markası ile ise güneş gözlükleri, yangın söndürme amaçlı taşıtlar dahil yangın söndürme aletleri ve cihazları, güzellik bakımı hizmetleri ve huzurevi hizmetleri verebilecek.

        8

        ''Var mısın yok musun'' ve ''Survivor'' gibi yarışmaların yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Acun Ilıcalı'nın ise Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri AŞ tarafından alınmış 9 isim tescili bulunuyor. Ünlü sunucu, ''Acun Ilıcalı'' markası ile kozmetik ürünler, diş bakımı ürünleri, nakit para çekme makineleri, koruyucu giysiler, altın tasarımlar, kol düğmeleri, kravat iğneleri ve kreş hizmetlerinde kullanılmak üzere isim tesciline sahip.

        9

        Marka başvurusunu 2005 yılında yapan Ajda Pekkan'ın ise ojeler, rujlar, rimeller, kremler, saç boyaları, şampuanlar, kaş kalemlerinin yanında, suni yılbaşı ağaçları ve bunlar için süsler, suni karlar, çıngıraklar, parti şapkaları ile müze hizmetleri, güzellik yarışması organizasyonu ve dans yarışmaları organizasyonu alanlarında tescilleri var. Pekkan, ayrıca ''Süperstar Ajda'' markasının kullanım hakkını da elinde bulunduruyor.

        10

        Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ da 2 Şubat 2011'de tescil ettirdiği ''Kıvanç Tatlıtuğ'' markasını, hazır çorbalar, bulyonlar, zeytin, zeytin ezmeleri, süt ve süt ürünleri, bira, maden suları, tütün ve tütün mamulleri, alkollü içecekler ile kara, deniz ve hava taşımacılığı hizmetleri ve kara, deniz ve hava taşıtlarının kiralanması hizmetlerinde kullanabilecek.

        11

        Sibel Can'ın ise 2002 yılında yaptığı başvuruyla rot balans ayar cihazları, sinek kovucu veya yok edici elektrikli cihazlar, süs eşyaları, spor müsabakalarında verilen kupalar, çamaşır suyu, arap sabunu, yumuşatıcılar, kireçlenmeyi önleyiciler ve casino hizmetleri alanlarında isim tescili bulunuyor.

        12

        Bunların dışında, Hülya Avşar, giysilerde kullanılmak üzere ''White co by Hülya Avşar''ı marka olarak tescilletirken, Gülben Ergen, kendi ismiyle aksesuarlar, ölçme ve değerlendirme cihazları, mücevherler, müzik aletleri, danteller, nakışlar ve halılar ile yiyecek ve içecek temini hizmetlerinde kullanılmak üzere marka tescili aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ