Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Ünlü yatırımcı Warren Buffett,Tesco hisselerini aldığı için pişman olduğunu söyledi.. - Borsa Haberleri

        Dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett, İngiliz perakende devi Tesco’nun hisselerini aldığı için pişman olduğunu açıkladı.

        İngiliz perakende zinciri Tesco yönetiminin, bu yılın ilk yarısına ait şirket karlılığının hesaplamasında 250 milyon sterlinlik hata yapıldığını kabul etmesinin ardından şirket yazılı bir açıklama yaparak Financial Conduct Authority'nin (FCA) konuya ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu. Buffet katıldığı bir televizyon programında Tesco hisselerine yatırım yapmasının doğru bir karar olmadığını kabul ederek, “Tesco hisseleri konusunda hata yaptım. Bu benim büyük bir hatam oldu. Hayatınız boyunca çok fazla yanlış yapmadığınız sürece sadece birkaç şeyi doğru yapmanız gerekir” dedi.

        YÜZDE 48 DEĞER KAYBETTİ..

        Berkshire Hathaway şirketinin başkanı olan Buffett, 2007 yılında Tesco hisseleri yükseliş trendindeyken şirketin yüzde 3,97’sine yatırım yapmıştı. Berkshire Hathaway’in yatırımcılarına gönderdiği bilgilendirme notuna göre satın aldığı tarihte toplam değeri 1,66 milyar dolar olan hisselerin şu anki değeri sadece 880,5 milyon dolar. Buffet’in şirketinin Tesco’da sahip olduğu hisseler son sekiz yılda yaklaşık yüzde 48 değer kaybetti.

        Tesco da kendi içerisinde ilk yarı karlılığına ilişkin yapılan hatanın araştırılması için Deloitte, Freshfields gibi kurumların katkı vereceği, hukuk danışmanlarının dahil olduğu bir çalışma başlattı. Tesco, geçen hafta İngiliz basınında geniş şekilde yer alan karlılık hesaplamasındaki hatanın ardından aralarında Tesco İngiltere Genel Müdür Chris Bush'un da bulunduğu dört yöneticisini görevden almıştı. Son aylarda Tesco'nun satış rakamları hedeflerinin altında kalırken, şirketin İngiltere pazarındaki rakipleri Aldi ve Lidl pazar paylarını artırmaya devam ediyor. Tesco’nun hisseleri dün akşam saatlerinde 11 yılın en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 1,1 oranında günlük düşüşle 178,20 seviyesini gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ