Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

        İlgili Şirketler []

        İlgili Fonlar []

        Türkçe

        Özel Durum Açıklaması (Genel)

        Yapılan Açıklama Güncelleme mi?

        Hayır (No)

        Yapılan Açıklama Düzeltme mi?

        Hayır (No)

        Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

        .

        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?

        Hayır (No)

        Bildirim İçeriği

        Açıklamalar

        Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH") Liverpool Limanı'ndaki kruvaziyer operasyonlarının 50 yıl süre ile işletilmesine ilişkin olarak Peel Ports Group'un iştiraki olan The Mersey Docks And Harbour Company Ltd ile imtiyaz sözleşmesi imzaladığını şirketimize bildirmiştir. GPH'nin liman operasyonlarını Nisan 2024'te devralması beklenmektedir. 

        Liverpool şehri, Birleşik Krallık'ın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olup, turistlere özellikle müzik, mimari ve tarihi futbol takımlarını izleyebilmek gibi önemli fırsatlar sunmaktadır. 

        Liverpool Kruvaziyer Limanı, büyüyen Kuzey Avrupa, Britanya Adaları ve İrlanda kruvaziyer pazarları için ideal bir konuma sahip olup  şehir iki uluslararası havaalanına bir saatlik mesafededir. Liman, Amerika'lı ve Avrupa'lı yolcular için Kuzey Avrupa ve Britanya çevresi kruvaziyer pazarlarına giriş kapısı olma potansiyeli sağlamasının yansıra iç pazar için bir bağlantı merkezi işlevi görmesi açısından da iyi bir konumdadır. 

        Anlaşma hükümleri gereği, GPH belirli bir ön ödeme yapacak ve belirli durumlarda yıllık ödemeler yapılması gerekecektir. Liverpool Kruvaziyer Limanının yolcu hacmi açısından önemli bir büyüme potansiyeli bulunmaktadır. 

        GPH gerekli izinlerin ve lisansların alınması koşuluyla mevcut liman altyapısını yenilemek amacıyla 25 milyon sterline kadar yatırım yapmayı planlamaktadır tüm paydaşlar bu yatırımın limanın gerçek potansiyelini açığa çıkaracağı konusunda mutabıktır. Anılan yatırım, limanın kapasitesini artıracak iki adet 300 metrelik geminin aynı anda limana yanaşmasını ve günde 7.000'den fazla yolcunun ağırlanmasını sağlayacak yeni bir yüzer iskele eklenmesini içermektedir. Ayrıca bu yatırım, limandaki yolcu deneyimini geliştirecek ve kruvaziyer yolcuları, turistler ve yerel halka hizmet verecek perakende, yiyecek - içecek alanları için ideal bir konum sunacak yeni bir liman binasının inşasını da kapsamaktadır. 

        2023 yılında Liverpool Kruvaziyer Limanı 102 kruvaziyer gemisini ve 186 binin üzerinde yolcuyu ağırlamıştır. Bu sayının 2024 yılında 200 binin üzerine çıkması ve altyapı çalışmaları tamamlandığında ise yılda 300 binin üzerine çıkması beklenmektedir. 

        İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. 

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1266094

        BIST