Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

        İlgili Şirketler []

        İlgili Fonlar []

        Türkçe

        Özel Durum Açıklaması (Genel)

        Yapılan Açıklama Güncelleme mi?

        Hayır (No)

        Yapılan Açıklama Düzeltme mi?

        Hayır (No)

        Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

        .

        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?

        Hayır (No)

        Bildirim İçeriği

        Açıklamalar

        Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH")'nin %51 oranında, yerel ortak Steya'nın %40 oranında ve diğer hissedar Ocean Infrastructures Management'ın ise %9 oranında hissedarı olduğu konsorsiyumun, Casablanca Kruvaziyer Limanı'nın kruvaziyer terminalini işletmek üzere 15 yıllık bir imtiyaz anlaşması için vermiş olduğu teklifin Agence Nationale des Ports ("ANP") tarafından en iyi teklif seçildiği şirketimize bildirilmiştir. Bundan sonraki süreçte bahsi geçen konsorsiyum ve ANP İmtiyaz Sözleşmesi hükümleri üzerinde mutabakata varmak için görüşmelerde bulunacak ve çalışmalar yapacaktır. 

        Fas'ın en büyük şehri olan Casablanca, kruvaziyer yolcularına geleneksel ve çağdaş Fas kültürünü harmanlayarak sunmaktadır. 2030 FIFA Dünya Kupası'nın Fas, İspanya ve Portekiz tarafından ortaklaşa ev sahipliği yapılması öncesinde tamamlanması planlanan yeni hızlı tren projesi ile Rabat'a ve Kızıl Şehir Marakeş'e 1,2 saat içinde ulaşılabilmesi hedeflenmektedir. Şehir, ziyaretçilere, tarihi camilerden ve katedrallerden, plajlara ve yürüyüş yollarına kadar geniş bir deneyim yelpazesi sağlamaktadır. Afrika'nın Kuzeybatı kıyısında yer alan Casablanka, Kanarya Adaları ve Batı Akdeniz kruvaziyer rotaları için önemli bir duraktır aynı zamanda Avrupa ile Karayipler arasındaki kruvaziyer rotaları için de tercih edilen bir duraktır. 

        Casablanca Kruvaziyer Limanı, ANP tarafından, yeni bir iskele ve terminal inşasını içeren ve limanın kapasitesini önemli ölçüde artıran 60 milyon Euro'luk bir yatırımla yakın zamanda yenilenmiştir. Söz konusu yatırım ile liman, 350 metre uzunluğunda gemilerin yanaşabileceği kapasiteye sahip olmuştur ve GPH yönetiminde limanın önümüzdeki dönemde yıllık 400.000 yolcuya hizmet vermesi hedeflenmektedir. Kısa vadede Casablanca Kruvaziyer Limanı'nın 2024 yılında yaklaşık 150 bin yolcu ağırlaması, 2025 yılında ise bu sayının yaklaşık 180 bin yolcuya yükselmesi beklenmektedir. 

        İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. 

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1267926

        BIST