Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ve Euro rekor tazeledi, Sepet Kur tarihi zirvesinde - Döviz Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        DOLAR/TL'DE YENİ REKOR

        Güne 3,0460 seviyesinde başlayan Dolar/TL 3,0689 seviyesine çıkarak tarihi zirvesini gördü. Dolar/TL kurunda 3,05 ile 3,06 seviyeleri arasında dalgalanma devam ediyor.

        TÜRK LİRASI EURO VE SEPET KUR KARŞISINDA REKOR DÜŞÜK SEVİYEDE

        Sabah erken saatlerde 3,45 TL seviyelerinden alıcı bulan Euro ise 3,47 TL seviyesi üzerine çıkarak rekor tazeledi. TL, Euro karşısında 3,4767 ile rekor düşük seviyeye geriledi.

        TL, Euro ve Dolardan oluşan Sepet karşısında 3.2618'e gerileyerek tarihinin en zayıf seviyesini gördü. Saat 10:55 itibariyle Sepet Kur 3,27 üzerine çıktı.

        Cuma günü yurtiçi piyasaların kapanışında 3,0420 TL olan Dolar ile 3,4360 TL olan Euro uluslararası piyasalarda devam eden işlemlerde yükselmeye devam etmiş ve Dolar 3,05 TL üzerine, Euro ise 3,46 TL üzerine çıkmıştı. olmuştu.

        Euro/Dolar paritesi 1,13 ve 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11 seviyeleri üzerinde işlem görüyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        HAFTANIN SORUSU: FED NE YAPACAK?

        Küresel piyasalarda gözler Amerina Merkez Bankası'nın (FED) bu hafta yapacağı para politikası kurulu (Açık Piyasa Komitesi - FOMC) toplantısında. FED'in bu toplantıda 2006 yılından bu yana ilk defa faizi artırması bekleniyor. Yaklaşık iki yıldır yoğun şekilde piyasaları meşgul eden "ilk faiz artırımı" konusunda toplantıya saatler kala piyasa uzmanları ve dahi politika yapıcılar arasında hala keskin bir fikir ayrılığı bulunduğu gözlenmekte. Goldman Sachs analistleri bankanın bu hafta faizde artışa gitmeyeceğini öngörüyor.

        KUR BASKISI ARTIYOR

        Yurtiçi piyasalarda ise dünyanın geri kalanı gibi FED toplantısı ve Çin'den gelen verilerin gözlenmesi yanında yarın açıklanacak işsizlik verisi ve siyasi gelişmeler takip edilecek. Güvenlik endişeleri ve siyasi belirsizliğin etkileri Türk Lirası cinsinden varlıklar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

        BORSA İSTANBUL YATAY SEYRETTİ

        Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi, günü yüzde 0,07 düşüşle 71.299,43 puandan tamamladı.

        Endeks güne sınırlı bir yükselişle başlamış ve ilk seansı yüzde 0,10 yükselişle 71.422,27 puandan tamamlamıştı

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ...

        ÇİN ENDİŞESİ BÜYÜYOR

        Haftasonu açıklanan verilerle dünyadaki en büyük ikinci ekonomideki yavaşlamanın derinleştiğine dair endişelerin artmasıyla Çin hisse senetleri gerileyerek gösterge endeksi 3 haftanın en düşük seviyesine düşürdü. Şangay Bileşik Endeksi, teknoloji ve tüketici şirketlerinin başı çektiği düşüşle yüzde 3 üzerinde gerilerken, borsanın hacmi haftanın ilk işlem günüde 30 günlük ortalamasının yüzde 16 altına düştü.

        AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE AÇILDI

        Dolar, Euro karşısında 2 haftanın en düşük seviyesine gerilerken Avrupa borsaları, bugün açıklanacak Euro Bölgesi Temmuz ayı sanayi üretimi verisi öncesinde alıcılı seyrediyor. Euro/Dolar paritesi 1,13 seviyesi üzerinde işlem görüyor. Açılışta gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0,2 artarken, haftaya en yüksek artışla başlayan Londra FTSE-100 Endeksi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ