Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar kuru ne kadar oldu? 24.06.2016 - Döviz Haberleri

        Dünya piyasalarının sonucunu merakla beklediği İngiltere'nin Brexit oylaması bu sabaha karşı sonuçlandı.İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının kesinleşmesinin ardından dünya piyasalarında adeta Brexit fırtınası eserken, hisse senedi piyasasısert satışlarla geriledi.

        Dolar 3 lirayı görürkenBIST100 endeksi güne yüzde 5,02 düşüşle 74.073 puandan başladı. Endeks günü yüzde 3.36'lık kayıpla 75.366 puandan tamamladı.Yerli yatırımcıların 1 milyar doları aşan döviz satışları ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) açıklamaları ile TL kayıplarının bir kısmını geri aldı. Sabah saatlerinde 3 TL'nin üzerini test eden dolar, akşam saatlerinde 2.9230 TL'denişlem gördü.

        AVRUPA BORSALARI KIPKIRMIZI

        Avrupa borsalarının tamamı güne sert satışlarla başladı. İngiltere Borsası yüzde 8,4düşüşle başlarken, Fransa borsası yüzde 6,95, Almanya Borsası 9,25 düşüşlerle başladı. Günün devamında bir miktar geri çekilse de Avrupa borsaları gün boyu temkinli seyrini sürdürdü.

        PİYASALARDA BREXIT BİLANÇOSU

        Piyasalarda gece yarısından bu yana yaşanan gelşmeleri ve Birexit sonuçlarını özetlemekgerekirse;

        *Borsa İstanbul yüzde 5 kayıpla güne başladı.

        *Dün 190 lira olan çeyrek altın 210 lirayı aştı.

        *İngiiz Sterlini tüm dünya para birimleri karşısında adeta çakıldı.

        *Türk Lirası karşısındaki kayıp yüzde 7'ye yaklaştı. Dün 4,25 lira seviyelerindeki Sterlin/TL kuru 3,95'lere düştü.

        *Euro/dolarparitesi yüzde 4'e yakın geriledi.

        *Dolar/TL 3 lira sınırına dayandı.

        *Küresel piyasalarda spot altın yeniden 1.300 dolar seviyeleriniaştı. Dün 1.260 dolar seviyelerindeki altın şu sıralarda yüzde 5'in üzerinde bir artışla 1.330 doları gördü.

        * Petrol fiyatları yüzde 6'yı bulan kayıplar yaşadı

        DOLARIN ATEŞİ İÇERİDE DÜŞÜYOR

        Kurlar gelen sonuçlarla dün akşamdan bu yana adeta baş döndürüyor. Türkiye'de piyasaların kapandığı saatlerde 2,88 liranın hemen altında seyreden dolar/TL kuru İngiltere'de Avrupa Birliği referandum sonuçlarında ilişkin sürekli değişen sonuçlara çok geniş bir bantta dalgalanarak yanıt verdi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Uluslararası piyasalarda 24 saat devam eden işlemlerde, dolar/TL kuru gece yarısı 01.00 civarı 2,84'lü seviyelere kadar geriledi. Sonrasında buralardan başlayan hareketle yükselmeye başlayan dolar/TL kuru sabah 05.40 gibi 2,9925 liraya kadar yükseldi ve 3 liraya dayandı. Ancak günün ortasına doğru içeride tansiyon bir miktar düştü ve dolar günü 2.92 TL seviyelerinden tamamladı.

        1 İNGİLİZ STERLİNi KAÇ LİRA OLDU?

        İNGİLİZ STERLİNİ ÇAKILDI! 1985'TEN BU YANA...

        İngiliz Sterlini ise tüm dünya para birimleri karşısında olduğu gibi Türk Lirası karşısında da değer kaybediyor. Dün akşam saatlerinde 4,30 liranın üzerinde olan 1 İngiliz Sterlini Bexit sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla 4 liranın altına kadar geriledi.

        Sterlin/dolar paritesi ise dün akşamdan bu yana yaklaşık yüzde 10 değer kaybederken 1,50 seviyelerinden 1,34'e kadar düştü. Bu seviyeler1985 yılından bu yana dolar karşısında en düşük seviyeleri olarak kayıtlara geçti.

        ALTIN FİYATLARI UÇTU

        Son günlerde üst üste düşüş trendine giren spot altının ons fiyatı dün 1.225 dolara kadar düşmüşken, bugün yeniden tırmanışa geçti. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma ihtimalinin her geçen dakika devam etmesiyle spot altın fiyatları yeniden 1.330 dolar seviyelerine kadar tırmandı.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATLARI GÜNCEL ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

        BİR DARBE DE PETROL FİYATLARINA

        Petrol fiyatları İngiltere'nin AB'den ayrılacağı endişeleriyle beraber yüzde 6'nın üzerinde kayıp yaşadı.

        ABD türü ham petrol 2.77 dolar değer kaybıyla 47.34 dolara gerilerken, Brent ham petrolün varil fiyatı da 2.75 dolar düşerek 48.16 dolar oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ