Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Borsa, dolar, euro ve altın fiyatlarında son durum 22.07.2016 - Döviz Haberleri

        Geçtiğimiz hafta cuma günü 2,8850 seviyelerindeki dolar, hain darbe girişimi sonrasında uluslararası piyasalarda 3,09'a kadar yükselmişti.

        Hafta içerisinde 3 liranın üzerinde geniş bir aralıkta dalgalanan dolar/TL kuru, S&P'nin not indirimine gitmesiyle kısa bir süreliğine yeniden 3,09'un üzerini görmüştü. Haftanın son işlem gününde piyasalar kapanırken 3,06 liranın altındaoluşan fiyatlarla el değiştiriyor. Euro ise zaman zaman 3,40 lirayı kırmayı denese de ağırlıklı olarak hafta boyu 3,30-3,35 bandında dalgalandı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        BORSADALGALI GÜNÜ ARTIDA TAMAMLADI

        Geçtiğimiz hafta cuma günkü kapanışta 83 bin 850 puanda olan Borsa İstanbul 100 Endeksi ise 70 binde tutunmayı başardı. Hafta başında sert düşüşler yaşansa da son iki günde zaman zaman gelen tepki alımları ile endeks artıya geçti. Haftanın son işlem gününü ise yüzde 0,20değerartışıile 71 bin 738 puandan tamamladı.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        GRAM ALTIN 130 LİRANIN ALTINDA BİTİRDİ

        Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 129,40 lira oldu.

        İstanbul Kapalıçarşı'da 129,20 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 129,40 liradan, 851 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 866 liradan, 117,50 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 121,50 liradan, 832 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 849 liradan, 416 liradan alınan Yarım Ziynet 425 liradan, 208 liradan alınan Çeyrek Ziynet 213 liradan satıldı.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        BORSA İSTANBUL'DAN BANK ASYA KARARI

        Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu, Bank Asya ile ilgili yeni bir karar aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan karara göre kurumun pay piyasasında işlem sırasının kapalılık hali azami 6 ay süre ile devam edecek.

        Bank Asya'nın işlem sırası 15 Temmuz'da kapatılmıştı.

        ŞİRKETLERDEN HİSSE GERİ ALIM KARARI

        Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) dün hisse geri alımıyla ilgili yaptığı düzenlemenin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketler, ardı ardına hisse geri alım kararı aldı.

        Şirketler, hisse geri alımına ilişkin özel durum açıklamalarını Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) duyurdu.

        Bugün saat 16.30 itibarıyla; Net Holding AŞ, Net Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ, Borusan Yatırım ve Pazarlama AŞ, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, Transtürk Holding AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme AŞ, Denge Yatırım Holding AŞ, Güler Yatırım Holding AŞ, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ, AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri AŞ ile Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret AŞ hisse geri alımı yapacağını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ