Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İzmir Bayraklı satılık konut fiyatları - Emlak Haberleri

        Konut fiyat artışında dünyada 6'ncı olan İzmir, Türkiye'de İstanbul'dan sonra konut fiyatı en çok artan il oldu.

        İngiliz emlak şirketi Knight Frank'ın küresel konut şehirler endeksinde 156 kentteki fiyat değişikliklerini hesapladığı rapora göre, Türkiye'de en çok artış yüzde 25'lik oranla İstanbul'da görüldü. Dünya genelinde konut fiyatı artışı ortalamasının yüzde 4,4 olarak belirlendiği çalışmada, İzmir'deki artışın yüzde 16,5 olduğu kaydedildi.

        Artış oranlarına göre yapılan ilk 20 şehir sıralamasında İstanbul dünya 2'ncisi, İzmir dünya 6'ncısı oldu. Sıralamada Türkiye'deki son il olan Ankara ise yüzde 12,4'lük artışla 13. kent oldu.

        TÜRKİYE'DE SIRALAMA DEĞİŞTİ

        İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce fiyat artışında İstanbul, Ankara, İzmir şeklinde olan sıralamanın, artık İstanbul, İzmir, Ankara şekline dönüştüğünü söyledi.

        Bu değişikliğin çeşitli sebepleri bulunduğuna dikkati çeken Güleroğlu, "İstanbul'daki çok yüksek artış nedeniyle yatırımcı İzmir'e doğru kaydı. Son 2-3 yıldır Bayraklı ilçesi çevresinde yüksek katlı binalar yapıldı, Manhattan projeleri... Rakamı artıran kısım da o. 1+1 iş yeri 385 bin liradan başlıyor, 1 milyon liraya kadar gidebiliyor. Birçok rezidans tarzı yerler yapıldı. Buralar da 1,5 milyon gibi rakamlar konuşuluyor. Göç, nüfus artışı ve yeni arsa üretimindeki sebeplerin yanı sıra fiyatların artışı biraz da yeni yapılan rezidans tarzı yapılar."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ