Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İSKİ atık su biyolojik standartlar Kadir Topbaş Ambarlı Atıksu Tesisi - Emlak Haberleri

        Atık suların arıtılarak çevreye zarar vermeden uzaklaştırılması için yatırımlarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte ileri biyolojik standartlarda arıtılan atık su miktarını yıllık 275 milyon 314 bin 373 metreküpe yükseltti. İstanbul’da yüzde 90 olan atık su arıtma oranının yüzde 26’sı ileri biyolojik standartlarda gerçekleştiriliyor.

        YÜZDE 97 OLACAK

        2009 ve 2010 yıllarında devreye sokulan Ataköy, Tuzla ve Paşaköy ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin toplam kapasiteleri günlük 841 bin 730 metreküp. Bu tesislerde arıtılan atık su miktarı ise yıllık 275 milyon 314 bin 373 metreküp. İnşaat aşamasında olan ve 400 bin metreküp kapasiteye sahip Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte İstanbul’da arıtılan atık su miktarı yüzde 97 seviyelerine yükselecek.

        40 KÖYE DAHA TESİS

        1990’lı yılların ilk yarısında İstanbul’da 950 bin metreküp kapasiteye sahip 2 adet arıtma tesisi bulunurken, gerçekleştirilen yatırımlarla tesis kapasiteleri 5 milyon metreküp seviyelerine çıkarıldı. Atık su arıtma tesis sayısı ise 38’e yükseltildi. Arıtılan atık su miktarı da yüzde 9 seviyelerinden yüzde 90 seviyelerine yükseltildi. “Her Köye Bir Arıtma Tesisi” projesiyle bugüne kadar 19 köyde biyolojik atıksu arıtma tesisi kuran ve 27 köyde arıtma tesisi inşaat çalışmalarını sürdüren İSKİ, 40 köyde de biyolojik atık su arıtma tesisi kurulması için etüt çalışmaları başlattı.

        KADİR TOPBAŞ AÇIKLAMIŞTI

        Geçtiğimiz aylarda Ambarlı Atıksu Tesisi’nde incelemelerde bulunan Kadir Topbaş, tesisle birlikte Küçükçekmece Gölü’ndeki kirliliğin de son bulacağını söylemişti. İnşaat çalışmalarının devam ettiği tesisin kısa süre içinde hizmete girmesi bekleniyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ