Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bahri Özdinç iç giyim ihracat rakamlarını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye iç giyim derneği başkan yardımcısı, aynı zamanda sektörün ünlü iç giyim firması Anıl İç giyimin sahiplerinden olan ve uzun yıllardır sektörün içinde yer aldığını belirten Bahri Özdinç şunları söyledi:

        "Sektörün son 10 yılda hızlı bir büyüme yakaladığını işaret eden Özdinç, Türkiye’de 500’ün üzerinde üretici firma bulunuyor. İstanbul , İzmir ve Adana üretimde öne çıkıyor. İç pazarın büyüklüğü2 milyar dolar civarında. İç giyim ihracatımız ise 1.2 milyar doları aşıyor.Son yıllarda yabancı markaların Türkiye’ye ilgisi de hızla arttı. Özellikle zincir mağazaların iç giyim ürünlerine talep çok fazla. Bu markaları geçip fark yaratmak için de yerliler tasarıma önem vermeye başladı. Bunun için tasarım yarışmaları da düzenliyoruz. Bu yarışmalarda genç tasarımcıları çekmeye çalışıyoruz. "

        İç giyim için yapılan harcamaların arttığını belirten Bahri Özdinç :

        "5 yıl önce yaptırdığımız bir araştırmada erkekler yılda ortalama 120 liralık, kadınlar ise 210 liralık iç giyim ürünü alıyordu. Bu rakamlar 2015 yılı itibariyle arttı. Kadınların yıllık iç giyim harcaması 300 liraya erkeklerin ise 150 liraya çıktı. İç giyim ürünleri yılbaşı ve sevgililer gününde en çok alınan hediyelerin başında geliyordu. Ancak tüketiciler artık daha renkli ürünlere yöneliyor. Eskiden beyaz, ten rengi ve siyah giyim ürünleri tercih ediliyordu" diye konuştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ