Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tofaş, Reno ve Mako'da iş bırakma eylemi - İş-Yaşam Haberleri

        Oyak Renault fabrikasında başlayan iş bırakma eylemine Tofaş ve Coşkunöz'ün ardından MAKO'da çalışan işçiler de katıldı.

        Tofaş Bursa'da devam eden işçi eylemleri nedeniyle, sözkonusu sorunlar çözülene kadar üretime tedbir amaçlı olarak ara verildiğini duyurdu.

        Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, faaliyetlerin durmasının bu aşamada şirket satışları üzerinde herhangi bir etkisinin beklenmediğini belirtti. Açıklamada, yeniden faaliyete başlamak için henüz bir tarih öngörülmediği için, faliyetlerin durmasının şirketin toplam üretimine etkisinin ise tahmin edilemediği belirtildi. Açıklamada ayrıca, iş akitlerinin feshi konusunda herhangi bir karar alınmadığı; iş akitlerinin feshinin beklenmediği ifade edildi.

        Faaliyetlerin 16 Mayıs itibariyle imkansız hale geldiği belirtilen açıklamada; yeniden faaliyete başlanması için, işçi eylemlerinin sona ermesi için uzlaşma sağlanmasının belirleyici olacağı ifade edildi. Oyak Renault'da çalışan işçilerin daha önce kabul edilen 2014-2017 dönemine ait sözleşme koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Cuma günü başlattığı eylem Tofaş işçilerinin de katılımıyla devam ediyor. Tofaş hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4'ün üzerinde düşüşle açıldı.Saat 09.38 itibarıyla yüzde 2.21 düşüşle işlem görüyor.

        İŞÇİLER CEO İLE GÖRÜŞTÜ

        Bu arada hafta sonunu fabrika önünde bekleyerek geçiren Tofaş işçileri yönetimden gelecek açıklama beklerken; eylemdeki işçilerin bildirdiğine göre, Tofaş CEO'su, işçileri temsilen işçilerden İbrahim Gürkan ile görüştü. Görüşmenin ardından fabrika dışında bekleyen arkadaşlarıyla bir araya gelen Gürkan, "Tofaş CEO'su ile içeride görüştük. CEO bize, 'Gelin bu üç günü unutalım. Herkes yarından itibaren işinin başına geçsin. Ancak maaşların iyileştirilmesi konusunda yapamayacağım şeyin sözünü veremem. Sendika konusundaysa yetki sizin elinizde. Biz ona müdahale edemeyiz' dedi. Ben de işçi kardeşlerime danışmadan kendisine bir şey söylemedim" diye konuştu.

        Gürkan'ın açıklamalarının ardından fabrika önünde toplanan işçiler, şirketin teklifini kabul etmeyerek eyleme devam kararı aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ