Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Katarlı Profesör Al Meer, Etiler’deki Petrol Sitesi’nin dönüşümünü üstlendi - İş-Yaşam Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        İstanbul’un en değerli bölgelerinden Etiler Nispetiye Caddesi’ne 300 metrelik cephesi bulunan 50 yıllık Petrol Sitesi’nin dönüşümünü Katarlı Profesör Abdullatif Al Meer’in patronu olduğu QT Holding yapacak.

        ÜNAL AYSAL VE AKMERKEZ İLE YARIŞTI

        Yaklaşık 3.5 yıldır süren ve 30’a yakın firmanın ilgilendiği dönüşüm sürecinde son üç şirket olarak Akkök Holding’e ait Akiş Gayrimenkul, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu UNIT Grubu ile Katar merkezli QT Holding kalmıştı. Petrol Sitesi’ndeki 364 konutun sahibi, dönüşüm için QT Holding’i seçti. 250 milyon dolara hayata geçirilecek ve dünyanın en önemli mimarlarından Anthony Bechu’nün tasarladığı projede rezidans, ev, işyerleri ve ticari mekânlar yer alacak.

        HABERTÜRK’e konuşan QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Abdullatif Al Meer, yıl sonuna kadar hak sahipleriyle tamamen anlaştıktan sonra yasal süreci bitirip 2016 başında kazmayı vurmayı hedeflediklerini kaydetti. Son dönemde Türkiye ile Katar arasındaki yakınlaşma sonucunda İstanbul’a gelerek yatırım kararı aldığını anlatan Al Meer, Katar’daki devlet fonlarının yönetimini yürüttüğü dönemde kişisel olarak merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile de dostluklarının bulunduğunu anlattı. Türkiye’de toplam 2 milyar dolarlık yatırım planları olduğunu söyleyen Al Meer, inşaat, gıda ve teknolojiye yatırım yapacaklarını kaydetti. Şirketin teknoloji kolunda Kocaeli-Bursa hattında elektrikli araç üretme hedefi de var.

        22 BİN DOLARLIK BONUS EMSAL ARTARSA 42 BİN DOLAR OLACAK

        Petrol Sitesi yönetimi tarafından 3.5 yıldır yürütülen dönüşüm sürecinin son 1 yılında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Bu çerçevede son üçe kalan Akkök Holding’e ait Akiş Gayrimenkul, eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu UNIT Grubu ile Katar merkezli QT Holding arasında dönüşümü kimin yapacağı daire sahiplerine soruldu. Seçim sonucunda QT Holding 259 oy, AKİŞ 21 oy alırken, UNİT Grubu’na ise oy çıkmadı. QT Holding, hak sahiplerine önerdiği yüzde 70.1’lik arsa payının yanı sıra 1850 dolarlık aylık kira, 2500 dolarlık taşınma yardımı, 55 bin 500 dolarlık toplam kira ve mevcut emsal üzerinden 22 bin dolarlık bonus ile öne çıktı. Şirket emsalin 2.8’e çıkarılmasıyla daire başına bonus 42 bin dolar vereceğini bildirdi.

        24 KATLI KARMA PROJE

        Katarlı profesör Al Meer, 50 yıllık Petrol Sitesi’ne % 70.1’lik arsa payı teklif etti. 250 milyon dolarlık 24’er katlı karma projenin yapımına Türk ortak da alınacak.

        LONDRA’DAKİ THE SHARD’IN YATIRIMCISI

        Al Meer, 310 metrelik yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek karma kullanımlı gökdeleni olan İngiltere’nin başkenti Londra’daki The Shard’ın da yatırımcısı. Al Meer, 3.8 milyar dolarlık bina için bir konsorsiyum oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ