Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Denizli teleferik hattı bir ay ücretsiz - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Denizlililer’i 1400 metre rakıma 6 dakikada taşıyacak teleferikle ilk deneme seferini yapan Belediye Başkanı Osman Zolan, 38 milyon liralık yatırımla kurulan kompleks projeyi inceledi

        Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin uzun süredir hayali olan teleferik projesini hayata geçirdi. Denizlililer'in sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirilen teleferik projesinin tanıtımını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk deneme seferini basın mensupları ile birlikte yaptı. Sabah saatlerinde 300 metre rakımdan 1400 metre rakıma teleferik ile çıkan Zolan ve basın mensupları daha sonra 1500 metre rakımdaki tesislere çıktı.

        İLKLERİ YAPIYORUZ

        Denizli'yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projede yer alan bungalov evler, restoran, çadır ve diğer tesisleri gezen Başkan Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Denizli'yi en büyük zenginliği olan yaylalarıyla buluşturmak için teleferik projesini ortaya koyduklarını hatırlattı. Başkan Zolan, "Şükürler olsun Denizlimiz de ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Söz verdik yapıyoruz. Bugün belki benim en mutlu olduğum günlerden birisi. Burada vatandaşlarımız dağlarla ve yaylalarla buluşacak" dedi. Zolan, "Bir ay boyunca insanlarımız teleferiğe binebilsinler diye ücretsiz yapacağızz" dedi. Teleferiğin 6 dakikada 1400 metre rakıma çıktığını anlatan Başkan Osman Zolan, "24 kabinimiz var ve saatte bin kişi çıkabiliyor. Günde 7-8 bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Bir ay boyunca ücretsiz şekilde vatandaşımızı misafir etmenin mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.

        38 MİLYON LİRA YATIRIM

        Teleferikte 1500 metre hat uzunluğu olduğunu bildiren Zola “Burada kafeteryalarımız, restoranımız ve 30 tane ahşap evimiz var. İnsanlarımızın bu tesislerden yararlanmasını sağlayacağız. Yazın da çadırımız olacak ve insanlarımız yaylanın güzelliğini hissedecekler. Teleferik sosyal alanlar ve altyapı ile ilgili toplam 38 milyon liraya mal oldu” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ