Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3. Köprü ve 3. Havalimanı ne zaman açılacak? - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

        Açılışta, dünyada ilk kez halka açık, 4K telekonferans ile TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayın yapıldı. İstanbul’da yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü ve Ankara’da bulunan TAI Uydu Test Merkezi’ne canlı bağlantı gerçekleştirildi.

        MÜSİAD ve TÜRKSAT işbirliği ile 1 milyar doları aşan Türkiye uydu piyasasına yerli ekosistemin arandığı etkinliğin ilk gününde %100 yerlilik hedeflenen 6-A uydusunun geleceği, 4.5 G uygulamaları ve 5G vizyonu, KA Band ve uydu internetinin konumlandırılması gibi birçok önemli konu hakkında Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri'nin açılış töreninde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıklamalarda bulundu.

        Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katılacaktı. Ancak katılamadı.

        'TÜBİTAK'I YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ'

        İlk olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işık; 'Türkiye teknoloji üretmelidir. TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracağız. ARGE'yi yaparak zaman kaybeden bir kuruluş olmaktan çıkaracağız. TÜRKSAT 6A'da bunun ilk adımını attık. Özel sektörün önünü açtık. TÜBİTAK'ı özel sektörün yapamayacağı araştırmalarda yoğunlaştırmak istiyoruz. İleri malzemeleri üretmek, ihracat yapabilmek için geliştiriyoruz' dedi.

        Sonrasında ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım'ın açıklamasının ardından 4K telekonferansı ile önemli İstanbul'da devam eden dev projelere bağlanıldı ve son durumlarıyla ilgili şantiye yetkilileri açıklamada bulundu.

        'YÜZDE 90'I TAMAMLANDI'

        Üçüncü köprü üzerinden yapılan 4K telekonferansındaki açıklamada yüzde 90'lık kısmın tamamlandığını belirtti. Segmentlerin 59'undan 42'sinin tamamlandığını ve kalan kısmın ise 20 Şubat'ta bitirileceğini ifade etti. 3. Köprü'nün yanı sıra 215 kilometrelik otoyol yapıldığı ve bunların da yüzde 90'lık aşamada olduğu belirtildi. 3. Köprü'nün açılışı ise Haziran 2016 olarak belirlendi.

        '3. HAVALİMANI'NDA TAM TARİH 26 ŞUBAT 2018'

        3. Havalimanı'ndan da 4K telekonferansı ile bağlantı kuruldu ve son durum hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. 2 bin 500 iş makinesinin çalıştığı 3. Havalimanı'nda günde 1.5 milyon metreküplük beton çalışması yapılıyor. Söz konusu havalimanında çalışmalar 3 bin kişiyle başlanmıştı. Bugün gelinen rakam ise 10.000 kişi. Bakan Yıldırım tam tarih olarak ise 26 Şubat 2018'i verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ