Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam HSBC Türkiye'de kalıyor - İş-Yaşam Haberleri

        HSBC CEO'su HSBC'nin Türkiye operasyonlarını devam ettirme ve yeniden yapılandırma kararı verdiğini açıkladı.

        Öncesinde yer alan haberlerde HSBC'nin daha önce satmayı planladığını açıkladığı Türkiye biriminin geleceğine ilişkin yeniden yapılanma planını 22 Şubat’ta yıllık bilanço toplantısında açıklayacağı belirtilmişti.

        "BİREYSEL BANKACILIKTA DA DAHA ETKİN BİR YAPI"

        Konuyla ilgili olarak HSBC Türkiye CEO’su James Emmett, “HSBC Grubu’nun geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye’deki operasyonunu satma niyetini açıklamasıyla başlayan süreç, bu pazardaki faaliyetlerine devam etmeyi taahhüt eden kararla sonuçlandı. Önümüzdeki dönemde, kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi sürdürürken, bireysel bankacılıkta da daha etkin bir yapıyla hizmet sunmaya devam edeceğiz. HSBC Türkiye olarak; uluslararası ağımız, dış ticaret ve birikim yönetimindeki küresel uzmanlığımız ile müşterilerimizin hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olacağız” dedi.

        BİR KRİTİK KARAR DA GEÇEN HAFTA ALMIŞTI

        İngiltere’nin en büyük bankası HSBC’nin küresel yönetim merkezinin Londra’da kalmasına karar verildiği bildirildi

        Bankadan yapılan açıklamada, bankanın yönetim kurulunun, küresel yönetim merkezinin Londra’da kalması yönünde karar aldığı belirtildi.

        Karara gerekçe olarak ise İngiltere’nin denetim yapısının ve yasal sisteminin uluslararası saygınlığa sahip olması ve Londra’da finans alanındaki gelişmiş uluslararası işgücü gösterildi.

        Konuya ilişkin olarak İngiltere Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada ise bankanın kararının memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, "Karar, hükümetin ekonomik planına olan güveni göstermektedir" ifadesine yer verildi.

        HSBC yönetim kurulu, yaklaşık 10 ay önce İngiliz hükümetinin bankacılık alanındaki son vergi düzenlemelerinin ardından küresel yönetim merkezinin ülke dışına taşınması konusunu gündeme alarak, konuya ilişkin alternatif finans merkezlerinin incelenmesine karar vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ