Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turizme 900 milyon TL'lik destek - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’ye turist getiren seyahat acentelerine uçuş başına verilen 6 bin dolarlık destek 31 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, daha önce 1 Nisan-31 Mayıs olarak belirlenen destek süresi, 31 Ağustos’ta sona erecek. 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip charter uçaklarda her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilecek 6 bin dolarlık destek ise yüzde 30 oranında artırıldı. Bu son girişimle bakanlık turizm sektörüne 305 milyon dolar (yaklaşık 900 milyon TL) destek sağlamış olacak.

        ÖDEMELER TL’YLE YAPILACAK

        Bakanlar Kurulu kararına göre Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına tarifesiz uçakla 1 Nisan-31 Ağustos 2016 arasında turist getiren A grubu seyahat acentelerine sefer başına 6 bin dolar destek verilecek. Tarifeli uçak seferlerinde, seyahat acentelerine verilecek destek, getirilen turistlerin, uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak. Ödemeler, seferi takip eden ayın ilk iş günü Merkez Bankası’nın döviz alış kurları esas alınarak TL’yle yapılacak.

        Turizmdatabank’ın analizlerine göre, yılın ilk çeyreğinde otellerdeki istihdam yüzde 11.1 azalarak 243 binden 216 bine düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ