Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam O teklif bu hafta yasalaşacak - İş-Yaşam Haberleri

        Meclis Genel Kurulu haftaya Mali tezkeresi ile başlarken, bu tezkere ile BM'nin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyonlara TSK'nın katılımı ele alınacak. Geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifi de bu hafta Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacak.

        Teklif, vergi, sigorta primi ve gümrük vergilerinin 30 Haziran 2016'ya kadar olan borçlara taksitle yeniden yapılandırma imkanı getiren ve yurt dışındaki varlıkların Türkiye'ye getirmelerinin önünü açıyor. İktidar partisi tarafından verilen teklif, vergiler ve vergi cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gümrük vergileri ve idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılıyor.

        Yapılandırmalar, 30 Haziran da dahil, bu tarihten önceki dönemi kapsıyor. Düzenlemeyle kesinleşmiş kamu alacaklarının asıl tutarlarının tahsilinden vazgeçilmiyor. Bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezası yerine yurt içi TÜFE esas alınarak belirlenecek tutarın ödenmesi öngörülüyor.

        TBMM'de bu hafta ayrıca mini anayasa paketi ile ilgili görüşmeler gerçekleştirilecek. AKP grup başkanvekillerinin paketin içeriğiyle ilgili muhalefet gruplarını ziyaret etmesi bekleniyor. (REUTERS)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ