Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam FETÖ'de 2. dalga operasyonu - İş-Yaşam Haberleri

        Veli SARIBOĞA / Gazete HABERTÜRK

        İstanbul’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mali yapılanmasına yönelik operasyon derinleşiyor. Perşembe günü 18 ilde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlere karşı başlatılan operasyon dün de devam etti. İstanbul’da 10’dan fazla adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Aralarında Kayserili işadamı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile İnanlar Holding Yönetim Kurulu

        Başkanı Serdar İnan’ın da bulunduğu 21 işadamı hakkında ‘FETÖ üyesi olmak ve terör örgütünefinansal destek vermek’ suçundan gözaltı, yakalama ve arama kararı verildi. Böylece gözaltı kararı verilen işadamı sayısı 208’e yükseldi. Çıkrıkçıoğlu ve İnan gözaltına alındı.

        60 İŞADAMI YURTDIŞINA KAÇTI

        187 işadamından sonra 21 işadamının da mal varlığına, FETÖ üyesi olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu gereğince el koyma kararı verildi. 70 şüpheli gözaltına alındı. 78 şüpheli işadamı firari. TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in de aralarında bulunduğu 60 işadamının yurtdışınakaçtığı tespit edildi. Bu kişiler için tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonun ilk dalgasında aralarında Aydınlı Grup YönetimKurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü’nünde bulunduğu 69 kişi gözaltına alınmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ