Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Outback martta yollarda - Otomobil Haberleri

        Premium segmentin sadık müşterileriyle varlığını sürdüren markası Subaru, 2015 yılını iki önemli yenilikle karşılıyor. Markanın Crossover segmentindeki temsilcisi Outback yenilenen yüzü ve gelişmiş teknolojisiyle yollara çıkarken, SUV segmentinde yarışan modeli Forester ise 2.0 litrelik Boxer dizel motoruyla 2015’e merhaba diyor. Mart ayından itibaren Avrupa pazarında 2.5 litrelik benzinli ve 2.0 litrelik turbo dizel versiyonları ile satışa sunulacak olan yeni Outback Türkiye’de de eşzamanlı olarak Lineartronik CVT şanzıman ve 2.0 litrelik dizel motora sahip “Premium” ve “Limited” versiyonlarıyla satılmaya başlanacak.

        BENZİNLİ VERSİYON İTHAL EDİLMEYECEK

        Outback’in benzinli versiyonu Türkiye’ye ithal edilmeyecek. 2,0 litre dizelin satış fiyatı ise 156 bin 900 TL’den başlayacak. Yeni Outback, daha şık bir ön ızgara tasarımı, daha büyük sis farları, yeni ön farlar ve yeniden tasarlanmış bir ön tampona sahip. Ayrıca dünyada türünün ilk örneği olan boxer dizel motoru ve EyeSight sürüş destek teknolojisi de yeni Outback’in öne çıkan özellikleri.

        SUBARU’NUN HEDEFİ 2 BİN ADETLİK SATIŞ

        Slovenya’da gerçekleşen yeni Outback basın lansmanında markanın Türkiye pazarına ilişkin 2014 yılını değerlendirmesi ile 2015 hedeflerini paylaşan Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle şunları söyledi: “2014 yılı toplam Subaru satışları, bir önceki yıla göre % 27 oranında arttı. Bu yıl Outback ve diğer modellerimizle birlikte toplamda 2 bin adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor.”

        STEREO KAMERALI İLK SİSTEM

        Subaru’nun Outback’te başlangıç seviyesinden itibaren standart olarak sunduğu EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem. Yeni nesil EyeSight, sürücü yükünü azaltma özelliklerini daha da ileriye taşımak için yaklaşık yüzde 40 oranında görüş açısının artırıldığı kameralara sahip

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ