Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Fitch kredilerde canlanmanın türkiye'nin kredi notu için negatif olacağını açıkladı, türkiye'nin kredi notu hakkında açıklama - Para Haberleri

        Sabahın erken saatlerinde Standart & Poor's'tan (S&P) gelen not açıklamasının ardından bir diğer derecelendirme kuruluşu Fitch'ten de önemli bir değerlendirme yapıldı.

        NOT İÇİN UYARI YAPILDI

        Dün yapılan faiz indiriminin Merkez Bankası'nın kredibilitesini zedeleyebileceğine dikkat çekile açıklamada, indirimin karışık mesajlar göndererek riskleri ön palana çıkaracağı belirtildi. Kredilerde büyümenin yeniden başlamasının not indirimi için negatif olabileceğinin de ifade edildiği açıklama sonrası dolar 2.0950 liraya çıktı. Dolar açıklama öncesinde 2.0804 lira seviyesindeydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ