Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Ruslar Karadeniz'e de bekleniyor - Turizm Haberleri

        Son dönemde yaşanan normalleşme süreciyle genelde Antalya'yı tercih eden Rus turistler artık Doğu Karadeniz'e de bekleniyor.

        Bölgeye gelen turist çeşitliliğinin artırılması ve özellikle Rus turistlerin de Doğu Karadeniz'e gelmesi için yatırımlar yapılıyor. Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu illerinin bulunduğu bölgede bu projeler kapsamında DOKA'nın 500 milyon TL'den fazla yatırım yaptığı belirtilirken 2016 yılı içerisinde 50'den fazla yeni otel hizmete girecek. Oteller ve turizm acenteleri ise özellikle Rus turistlere yönelik kampanyalar ve çeşitli aktivitelerle hazırlık yapıyorlar.

        Turistlerin uğrak yeri Rize'deki Ridos Termal Otel'in sahibi Kasım Ekşioğlu konuyla ilgili olarak Rus turistleri de bölgeye beklediklerini ve onları da en iyi şekilde ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

        Rusya ile son dönemde yaşanan normalleşme sürecinin fırsata çevrilebileceğini belirten Ekşioğlu, "Özellikle Ayder, Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla, Cimil yaylalarını barındıran ve Cennet Vadi diye adlandırılan doğa harikası bir bölgedeyiz. Sağlık ve doğa turizminin en iyi konumlarından birisi burası. İnsanlar gür ormanların içinde kuş sesleriyle şehrin karmaşası ve gürültüsünden uzak, termal suyunun da desteğiyle şifa arayacaklar" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ