Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Onun da turizm sezonu kapandı - Turizm Haberleri

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin kuzeybatısında, şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta, 1550 rakımdaki Karaca Mağarası'nın 1996 yılında bilim adamlarının verdiği raporlar doğrultusunda ziyarete açıldığını belirtti.

        Toplam bin 500 metrekare alan içinde, 105 metre uzunluğa sahip toplam 6 bölümden oluşan mağaranın beyaz renkteki sarkıtlar ve sütunlardan oluştuğunu ifade eden Yalçın, ''Karaca Mağarası sadece Gümüşhane'nin değil dünyanın bir harikası. Her insanın bu harikayı görmesi gerekir. Bu anlamda bizim asıl amacımız fazla ziyaretçiden ziyade Karaca Mağarası'nı gelecek nesillere bırakabilmektir'' dedi.

        Mağaranın her yıl 15 Nisan ile 15 Kasım arasında ziyarete açık olduğunu kaydeden Yalçın, ''15 Nisan 2010'da turizm sezonuyla birlikte ziyarete açılan mağaramızı bu sezon 38 bin 143 kişi ziyaret etti ve yaklaşık 175 bin lira gelir sağlandı. Bu yıl Karaca Mağarası'nı Kurban Bayramı tatili süresince de açık tuttuk ve 22 Kasım tarihi itibariyle ziyarete kapattık'' diye konuştu.

        Karaca Mağarası'nı 15 Nisan 2011'de yeniden ziyarete açacaklarını bildiren Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

        ''Kapalı kaldığı süre içerisinde mağaranın çevre düzenlemesini yapacağız. Yürüme parkurlarında çürüyen ağaç bölümleri yenileyeceğiz. Çevrede yapılan bir ateşleme sonucunda mağaranın suyu kayboldu. Yeni yılla birlikte mağaraya yeni bir su getirmeyi planlıyoruz. Sadece Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin değil tüm halkımızın mağarayı korumak için elinden geleni yapması gerekir.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ