Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rusya'dan soğuduk! - Turizm Haberleri

        Beşiktaş'ın geçen yıl yurtdışında oynadığı UEFA Avrupa Kupası maçlarına 'kapasitenin üzerinde' taraftar götüren turizm şirketleri, bu yıl devam eden şike operasyonu nedeniyle belirsizliğin devam etmesi üzerine taraftardan ümidini kesti. Beşiktaş'ın 25 Ağustos'ta Rus takımı Alania Vladikavkaz ile yapacağı Avrupa Ligi karşılaşmasına tur şirketlerinin birçoğu operasyon düzenlememe kararı aldı. Şu ana kadar taraftar taşıyacağını açıklayan tek şirket olan Prontotur ise 'cazibe yaratmak için' Beşiktaş maçını Moskova turuyla birleştirip Rusya'ya 80 kişilik 2 grup götüreceğini duyurdu.

        MOSKOVA TURUYLA BİRLEŞTİRECEK

        Prontotur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Beşiktaş maçıyla ilgili organizasyonu sınırlı tuttuklarına dikkat çekerek, “Ancak 2 grup halinde götürebileceğiz. Bir grubumuz maçtan sonra Türkiye'ye dönecek. Diğer grup ise hafta sonunu başkent Moskova'da geçirecek. Vizesiz Rusya turunun bu şekilde ilgi göreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

        Ali Onaran, şu anda Ramazan Bayramı turları nedeniyle uçak bilet satışlarında yoğunluğun oluştuğunu, bu nedenle maç için fiyatları henüz belirlemediklerini ifade ederken, isteyenleri 40'ar kişiden 2 grup halinde Rusya'ya taşıyacaklarını söyledi. Şimdiye kadar futbol takımlarının yurtdışında oynadıkları karşılaşmalarda düzenlediği organizasyonlarda başı çeken turizm şirketlerden Jolly Tur da Beşiktaş'ın ilk Avrupa Kupası mücadelesinde Rusya'ya taraftar götürmeyeceğini açıkladı.

        BAYRAM TURLARI BAŞLAYACAK

        Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, 25 Ağustos'taki karşılaşmanın bayram öncesine denk geldiğine dikkat çekerek, “2 gün sonra bayram turlarımız başlayacak. Bu nedenle herhangi bir hareketin olacağını düşünmeyerek maç için bir program yapmamayı düşündük” diye konuştu.

        ÜNSAL EREKE- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ