Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Gezi gerilimi turistlere rezervasyon iptal ettirtti! - Turizm Haberleri

        Gezi Parkı'nda yaşanan ve bölgede bulunan otelleri de etkisi altına alan olayların ardından turizmciler cephesinden de konuyla ilgili açıklama geldi.

        İşte o açıklama:

        Taksim’de yaşanan olayları dehşet ve üzüntü içinde izliyoruz. Gelişmeleri ülkemiz ve sektörümüz açısından fevkalade tehlikeli buluyoruz.

        Kolluk kuvvetlerinin yoğun ve kontrolsüz güç kullanımı, otellerimizi ve turistleri de etkilemiştir. Taksim ve civarındaki otellerde konaklayan misafirlerimiz, korku ve panik içerisindedir.

        Bazı ülkelerin yurtdışına çıkacak vatandaşlarını Türkiye konusunda uyardığını ve buna paralel olarak rezervasyon iptalleri gelmeye başladığını öğrenmiş bulunmaktayız.

        Yaşanan çatışmaların dış basındaki yansımaları ise sektörümüz açısından ayrı bir endişe kaynağıdır. Bakanlığımızdan, endişelerimize kulak vermesini ve karşı karşıya kaldığımız krizin yönetimini üstlenmesini bekliyoruz.

        TUROB olarak bir an önce sükûnetin sağlanmasını, ülkemiz ve sektörümüz adına yetkililerden talep ediyoruz. Toplumumuzun tüm kesimlerine sağduyu, diyalog ve sorumluluk tavsiye ediyoruz.

        Timur Bayındır

        TUROB Başkanı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ