Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir En büyük rakibi son haftalar! - Rams Başakşehir Haberleri
        1

        Tuğberk Yıldırım - HTSPOR

        Son 3 sezondur devreleri lider kapatan Medipol Başakşehir son virajda şampiyonluk ipini göğüsleyemiyor.

        2

        2013/2014 sezonu sonrası tekrar Süper Lig'e çıkan Başakşehir, 5 sezondur istikrarlı bir şekilde ilk 4 içinde yer almayı başardı.

        3

        2014/2015 ve 2015/2016 sezonlarında 59 puan toplayarak ligi 4. sırada bitiren Başakşehir, yükselişini sürdürdü ve 2016/2017 sezonunda 2. olmayı başardı.

        7

        Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele etme hakkını kazanan turuncu-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika ekibi Club Brugge'ü elemeyi başardı.

        8

        Play-off turuna yükselen Başakşehir, İspanya'nın güçlü temsilcisi Sevilla ile eşleşti. Sahasında 2-1 kaybettiği maçın rövanşından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nden elendi.

        9

        Geçtiğimiz sene Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile nefes kesen bir zirve yarışı veren Medipol Başakşehir, sezon sonunda 3. olmuştu.

        10

        Medipol Başakşehir Galatasaray ile 29. haftada Türk Telekom Stadı'nda karşılaşmış ve sahadan 2-0 mağlup ayrılmıştı.

        11

        Maçtan önce Başakşehir 18 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 6 beraberlikle 60 puanı hanesine yazdırırken, Galatasaray'ın ise 18 galibiyet 7 mağlubiyet ve 3 beraberliği ile 57 puanı bulunuyordu.

        12

        Bu mücadele sonrası Galatasaray ve Medipol Başakşehir 60 puanla zirveyi paylaşırken, Medipol Başakşehir averajla liderlik koltuğunda bulunuyordu.

        13

        Ligin bitimine 3 hafta kala liderlik koltuğunda bulunan Başakşehir evinde Sivasspor ile son dakika yediği golle berabere kalmasının ardından şampiyonluktan olmuştu.

        14

        Rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe, kalan son 5 maçlarında galibiyet alınca turuncu-lacivertliler, sezonu 3. olarak kapattılar ve Avrupa Ligi'ne katılma hakkı sağladılar.

        15

        Bu sezon Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala liderlik koltuğunda bulunan turuncu-lacivertliler, şampiyonluğa ilk kez bu kadar çok yaklaştı.

        22

        Karabükspor ve Çaykur Rizespor ile berabere kalan turuncu-lacivertliler, Akhisarspor'a da yenilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ