Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Enflasyon değil hayat pahalılığı sorunu var' - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, iktidarları döneminde faizin artırılmayacağı, faiz indirimlerinin devam edeceği mesajını verdi. Erdoğan "Kimse bizden şunu beklemesin, bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz" dedi.

         Ek göstergede 600 puanlık artış
        Ek göstergede 600 puanlık artış Haberi Görüntüle

        Enflasyonun tüm dünyada sorun olduğunu vurgulayan Erdoğan ''Enflasyon bir sorundur ama Türkiye'deki sorunların asıl sebebi tek başına bu başlık değildir. Eğer öyle olsaydı geçmişteki ekonomi programları ile bu sorun çözülmüş olurdu. Yüksek faizle asıl kazanan bir avuç tuzu kuru kesim, kaybeden üretimin düşmesi ile geleceği kararan milyonlardır'' diye konuştu.

        'TEKNİK ANLAMDA ENFLASYON DEĞİL HAYAT PAHALILIĞI VAR'

        Dünya genelinde 136 ülkenin merkez bankasının enflasyon oranının altında faiz uyguladığını belirten Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: ''Ülkemizde teknik olarak bir enflasyon değil, hayat pahalılığı vardır. Uluslararası kuruluş başkanları bile açıkça faiz ve enflasyonla ilgili ezberlerin bozulması gerektiğini söylüyor. Tıpkı kamu borçları gibi vatandaşlarımızın borçları da diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük seviyelerde. Bizde talep kaynaklı bir fiyat artışı yok. Üretimde de bir sıkıntıyla karşı karşıya değiliz Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz girişini sağlayacak yeni yöntemler geliştiriyoruz. Kimse bizden şunu beklemesin, bu iktidar faizi artıracaktır. Biz faizi düşürmeye devam edeceğiz.''

        REKLAM

        FİYATI ARTAN ÜRÜNLERİN TEDARİĞİ ARTIRILACAK

        Fiyatları artan ürünlerin tedarikini artırarak stokçuların oyununu bozacaklarını belirten Erdoğan şöyle devam etti: ''Aslında yanı başımızda bir savaş patlak vermeseydi, bu düzelmeleri insanlarımız salgın sonrası görmeye başlayacaktı. Ücretlilerin gelir kaybını gidererek insanlarımızın üzerine kalıcı yükler binmesini engelleyeceğiz. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren vatandaşlarımız attığımız adımların sonuçlarını görecek. Bir yandan fiyat artışlarını durduracak, bir yandan milletimizin gelir kaybını azaltacak çalışmaları yapıyoruz.''

        '15 MİLYAR LİRALIK YENİ SOSYAL YARDIM PAKETİNİ DEVREYE ALIYORUZ'

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 milyar liralık yeni bir sosyal yardım paketini de devreye alacaklarını kaydetti.

        'İKLİM KANUNU'NUN HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK'

        İklim Kanunu'nun hazırlıklarına başladıklarını aktaran Erdoğan ''İklim Kanunu'nun hazırlıklarına başladık. Enerjiden güneşten, rüzgara yenilenebilir kaynaklara yatırımları daha da arttırıyoruz.Temiz ulaşım ağını genişletiyor, demiryolu ve denizyolu taşımacılığını teşvik ediyoruz. Atık yönetiminde sıfır atık seferberliği ile geri kazanım olayını yüzde 60'lara çıkarmayı planlıyoruz. Ormanları genişleterek yeşil koridorları arttırarak tabiat temelli çözümlerle karbon dengesini sağlıyoruz" dedi.

        BİNASINA YALITIM YAPACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

        Enerji verimliliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, yalıtımlı konut sayısını artırmak için yeni çalışma başlattıklarını söyledi. Erdoğan binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin TL'ye kadar 60 ay vadeli ve 0.99 faiz oranıyla kredi verileceğini bildirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ