Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Evde Ek İş Evde editörlük yaparak nasıl para kazanılır? - Evde Ek İş Haberleri

        İnternet üzerinden ve evde oturarak iş yapmak isteyenlerin sayısı giderek artmaktadır. Evde home ofis kurarak bilgisayar başından para kazanılan bir iş olan editörlük ciddi bir bilgi birikimi istiyor. Araştırmayı seven ve bilgi üretmeyi seven bir kişiyseniz internet’ te editör olarak para kazanın. Birçok web sitesine içerik ve düzen sağlayarak editörlük yapabilirsiniz. Dilerseniz bir firmaya bağlı olarak çalışabilirsiniz. Dilerseniz de freelancer olarak kendi işinizi kendiniz yöneterek kazanç sağlayabilirsiniz.

        Evde ek iş yapmak isteyenler çok disiplinli bir çalışma hayatı ile editör olabilirler. Haber siteleri ve diğer pek çok sektöre ait sitede editörlük yapabilirsiniz. İnternet sektöründe içerik kalitesi son derece önemlidir. Günlük olarak içerik girilmeyen siteler ziyaretçi konusunda kayıp yaşarlar. Bu nedenle günlük siteye içerik girecek editör ihtiyacı artıyor. Ev hanımlarının yapacağı ek işler arasına içerik editörlüğü de girmektedir. Blog yönetmeyi çok seven ev hanımları için editörlük çok da zor olmayacaktır.

        REKLAM

        Günümüzde web sitelerinin önemi oldukça arttığı için editöre ihtiyacı da artmaktadır. Birçok kişi evinden editörlük yaparak ek gelir elde etmektedir. Günlük olarak içerik takibi ve trafiği kontrol edilmelidir.

        Editörlük Nasıl Yapılıyor?

        İnternet sitesi editörlük işi nedir sorusuna internet sitesinin akışını sağlayan kişidir diyebiliriz. Bir editör;

        • Siteye günlük olarak bilgi girişi sağlar. Günlük ya da haftalık olarak içeriklerin girilmesini sağlar ve site aktif hale gelir.
        • Web sitesinde anlık olarak içerik takibi yapar.
        • Siteye yüklenen içerikleri kontrol ederek kaliteli içerik yayınlanmasını sağlar.

        Site editörlüğü evde ek iş imkânları arasında yer almaktadır. Oturduğunuz yerden bilgisayar başında yapacağınız bir iş olduğundan rahatlıkla evden yapabilirsiniz. Kendini geliştirmiş olan ve bilgisayar başında vakit geçirebilen ev hanımları için oldukça önemli bir iştir. Ev hanımlarından daha çok öğrenciler bu işi yapıyor. Öğrencilerin çoğu evde işveren firmalar ile çalışarak web sitesi editörlüğü yapıyorlar. Özellikle gençlerin birçoğu vaktinin çoğunu internette geçirmektedirler. İnternet başında geçirilen vakti editörlük yaparak daha aktif hale getirebilirsiniz. Bu sayede ek gelir kazanabilmektedirler.

        Editörlerin ciddi bir şekilde verimli çalışmaları gerekiyor. Üretim aşamasında sıkıntılar yaşayan kişiler evde ek iş imkânları olarak editörlük yapmakta zorlanacaklardır. Bir firma ile çalışıyorsanız mutlaka giriş yapmanız gereken mesai saatleri olacaktır. Bunları boş zamanlarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bu nedenle kolayca içerik yazabilirsiniz.

        Evinizde mutlaka bir bilgisayarın ve internet bağlantısının olması gerekmektedir. Editörlük işini internet üzerinden yapacağınızdan internet konusunda sınırsız bir internet hizmetinizin olması gerekmektedir. Bu konuda internet maliyeti olabilmektedir. Bunun dışında kazançlı bir iş olan editörlükte siteye giriş saatlerinize göre 700 TL ile 1500 TL arasında maaşınız değişiklik gösterecektir. Bu tür işler düzenli işler olup her ay maaşınız yatar ve düzenli olarak mesai yaparsınız.

        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ