Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim'in Galatasaray'daki planı belli oldu! - Galatasaray haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da devre arası hazırlıkları ile birlikte çok şey değişecek. Göztepe maçı ile birlikte göreve başlayan Terim, Tudor'un oyun planlarında büyük bir değişiklik yapmadan ufak dokunuşlara imza attı.

        2

        Takvim'de yer alan habere göre deneyimli teknik adam başta Florya Metin Oktay Tesisleri olmak üzere, altyapıda da değişikliklere imza atacak. Öte yandan sol bek arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılılara, Kwadwo Asamoah'ın menajerinden sürpriz bir teklif geldi!

        3

        Bunun yanı sıra devre arasında Antalya'da yapılacak kampın sportif açıdan iki farklı özelliği var.

        4

        Terim öncelikli olarak kendi oyun felsefesine uygun bir takım yaratabilmek için oyuncularını biraz yoracak.

        5

        Bunun dışında ise kontenjana takılan yabancı oyuncuların bazılarının kadroya dahil olamama ihtimali var.

        6

        Bu nedenle de Terim'in eleme yapması bekleniyor... İşte dört maddede devre arasında Terim'in yakından ilgileneceği konular...

        7

        1-ÖNCELİKLE HÜCUM!

        Fatih Terim'in planlarının ilk sırasında hücum anlayışında yapılacak değişiklikler var...

        8

        Prese dayalı bir oyunun yerleşmesini isteyen deneyimli teknik adamın en çok önem vereceği konu ise oyunu rakip sahaya yıkmak.

        9

        Igor Tudor döneminde de bu oyun planı ilk 5 dışındaki takımlara karşı uygulanırken savunma güvenliği bu kez daha sağlam tutulacak.

        10

        Rakip ayırt etmeksizin herkese karşı bu futbolu benimsemek isteyen Terim, Antalya kampında bu yönde oyuncularıyla mesai harcayacak.

        11

        2-FLORYA DEĞİŞİYOR

        Deneyimli teknik adam ne zaman göreve gelse önce Florya'daki sorunları çözmek için adım atmıştı. Bu kez de aynısı uygulanacak.

        12

        Terim tesislerdeki fiziki sorunları çözmenin yanı sıra takımın tesislerde daha çok vakit geçirmesi, zaman zaman aileleri ile gelmeleri yönünde adımlar atacak.

        13

        3-2000'LER GELİYOR

        Altyapı özellikle Fatih Terim'in üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu. Genç isimlerle A takımı takviye etmeyi planlayan Terim, 2000'ler grubunu da yakından takip ediyor.

        14

        Bu yaş grubundan en az 3 oyuncuyu A takıma yavaş yavaş monte etmek isteyen deneyimli çalıştırıcı bu oyuncularla yakından ilgilenecek.

        15

        Terim ayrıca altyapıların da oyun sistemine yapılacak dokunuşlar ile A takım seviyesinde oyun planı ile yola devam etmelerini istiyor.

        16

        4-HANGİ YABANCI GİDECEK?

        Devre arası kampında bazı isimlerle de yolların ayrılması planlanıyor. Verim alınamayan oyuncuları takasta kullanmak Terim'in ilk planı. Deneyimli teknik adam yabancı sınırlaması nedeniyle de bu alanda hamle yapmak zorunda.

        17

        Sol beke takviye yapılması planlanırken kadrodan da bazı isimlerin gitmesi artık zorunluluk haline geldi.

        18

        Milliyet'te yer alan habere göre yaz aylarında kadroya katılmak istenen ve transferi son anda yatan Kwadwo Asamoah'ın menajeri Davide Torchia, Patrice Evra'yı 6 aylığına önerdi.

        19

        Sarı-kırmızılılar, Gomis'in yakın arkadaşı olan Evra'ya yeşil ışığı yaktı.

        20

        Asamoah'ın menajeri Torchia, kendi futbolcusunun sezon sonuna kalma olasılığı nedeniyle 36 yaşındaki Evra'yı 6 aylığına getirebileceğini söyledi.

        21

        Marsilya'da taraftara tekme attığı için ceza alan ve sözleşmesi feshedilen 36 yaşındaki Evra için konuşan menajer, "Yarım sezon için oynamaya hazır. Böylece yaz döneminde serbest kalacak Asamoah'ı alırsınız" teklifini sundu.

        22

        Takımda Fransızca konuşan futbolcu sayısının fazlalılığı nedeniyle bu transfere sıcak bakılıyor. Evra, ayrıca Gomis'in de yakın arkadaşı.

        23

        Manchester United, Juventus, Marsilya gibi önemli kulüplerde forma giyen Evra'nın sadece Fransa Milli Takımı'nda 80'in üzerinde maçta forma giymesi, transferi önemli bir referans olarak gösteriliyor.

        24

        Carrasso'nun ayrılması neredeyse kesinleşti. De Jong'un da kadroya dönmesi ile birlikte Donk ve Latovlevici sınırda kalan oyuncular şu anda. Bu üçlüden de ancak ikisi kadroya dahil edilebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ