Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son Dakika: Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin tekrarı iptal edildi... - Beşiktaş Haberleri

        Ülker Stadı'nda 2-2'nin rövanşında 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına kararı vermişti. Bu karar neticesinde bugünkü karşılaşma için Fenerbahçeli futbolcular sahaya çıkarak ısınma hareketlerine başladı. Beşiktaş kafilesi, siyah-beyazlı kulübün daha önce açıkladığı gibi stada gelmedi. Hakem Mete Kalkavan maçı iptal etti.

        Mete Kalkavan'ın maçı tatil etme kararı sonrasında Ziraat Türkiye Kupası Statüsü gereği Fenerbahçe'nin hükmen galibiyeti tescil edilecek ve sarı-lacivertliler, finale çıkacak. Beşiktaş iseZiraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre hükmen mağlup sayılacak. Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

        Fenerbahçe, derbiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Fenerbahçemizin rakibi olan Beşiktaş’ın maça gelmemesi nedeniyle mücadele oynanamıyor. Kararı TFF verecek."

        AYKUT KOCAMAN:SAHADA ELENMEYİ, TURU BÖYLE GEÇMEYE TERCİH EDERİM

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç öncesinde yayıncı kuruluşun soruları yanıtladı. Kocaman, sahada elenmeyi, böyle turu geçmeye tercih edeceğini dile getirdi.

        KOCAMAN BASIN MENSUPLARIYLA DA KONUŞTU

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette şunları söylediği kaydedildi:

        "Odaklanmada problem oldu. 11 haftada 16-17 puan kayıp var, 33 puan. Sonraki hafta 46 puan Fenerbahçe, 42 puan Başakşehir, 40 puan Beşiktaş ve 39 puan Galatasaray olması lazım. Galatasaray'ı ilk hafta aldığı seri galibiyetler ayakta tuttu. İç saha temel olarak geçen sezondan beri problem çok fazla. Şampiyonluk, başarı denen şey senkronize birbirini tamamlayan bir bütün. Taraftarı, yöneticisi, kulübün etrafındaki medyası, oyuncu, antrenör... Bu ayakların birbirini tamamlaması gerekiyor. Bu böyle değildi maalesef. Bu da direkt olarak son Beşiktaş maçındaki görüntülerde de esas itibarıyla doğru yapmamız gereken şeyleri sabırla yapma yoluna gittiğimiz vakit tepki başlıyor. Oyuncular da kendi düzeninden çıkıp bireyselleşmeye başlıyor. O bireyselleşme de bizim takımımız için sıkıntılı bir şey. Deplasman maçlarını bu anlamda daha iyi kontrol edebiliyoruz."

        Fenerbahçe, derbi öncesinde TFF'ye şu 11'i bildirdi:

        Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Mehmet Topal, İsmail, Şener, Giuliano, Josef, Valbuena, Soldado. Yarıda kalan derbide sahada olan Nabil Dirar, sakatlığı gerekçesiyle 11'de yer alamadı. Dirar'ın yerine İsmail Köybaşı, TFF'ye bildirildi.

        RYAN BABEL'DEN OLAY TWEET

        Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, "Harika bir maç oynadık" anlamına gelen "We played a great game" ifadelerinin bulunduğu bir Tweet paylaştı. Yıldız futbolcu, daha sonra bu paylaşımı sildi.

        İki takım arasında Ülker Stadı'nda 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına karar vermişti. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü, sahaya çıkmama kararı almıştı.

        REKLAM

        NİHAİ KARARI TFF AÇIKLAYACAK

        Derbiyle ilgili nihai kararı ve finale çıkan takımı yine TFF açıklayacak. İki takım arasında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Vodafone Park'ta yapılan ilk maç 2-2 tamamlanmıştı.

        BEŞİKTAŞ'A AĞIR FATURA

        Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor:

        "Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası'nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."

        TAHKİM'DEN BEŞİKTAŞ'A RET

        TFF Tahkim Kurulu, Beşiktaş’ın kaldığı yerden devam etmesi kararı verilen Fenerbahçe maçına yönelik yaptığı tüm talepleri oy birliği ile reddetti. Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        “TFF Tahkim Kurulu 02 Mayıs 2018 günlü (26) sayılı olağanüstü toplantısında gündemindeki dosyaları inceleyerek aşağıdaki kararları almıştır:

        Beşiktaş Futbol Yatırımları San. Ve Tic. A.Ş.’nin, TFF Yönetim Kurulu’nun25.04.2018 tarihli 84 sayılı toplantısında alınan kararına karşı başvurusuincelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

        - Duruşma talebinin reddine,

        - Başvurusunda yer alan tüm taleplerin reddine oybirliği ile, karar verilmiştir.”

        KARTAL NE TALEP ETMİŞTİ?

        Tahkim Kurulu’ndan ret cevabı alan Siyah-Beyazlılar, şunları talep etmişti:

        1- Erteleme kararının iptal edilmesi.

        2- Erteleme kararının talimata uygun olarak kabul edilmesi.

        3- Fenerbahçe’nin hükmen mağlup sayılması Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’ndan ihraç edilmesi.

        KUPA FİNALİ DİYARBAKIR'DA

        Ziraat Türkiye Kupası'nda final müsabakası 9 Mayıs Çarşamba günü Diyarbakır'da oynanacak. Kupada finale kalan ilk takım Galatasaray'ı eleyen Teleset Mobilya Akhisarspor olmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ