Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Başakşehir MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Yıkım! Galatasaray Başakşehir maçı detayları - Galatasaray Haberleri

        Süper Lig'de 12. haftanın açılış maçında Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu.Turuncu-lacivertli ekibin galibiyet golünü 78. dakikada Guldbrandsen kaydetti. 41 maç sonra Türk Telekom Stadı'nda kaybeden sarı-kırmızılılar bu sonucun ardından 19 puanda kaldı. 10 maçtır yenilmeyen Okan Buruk yönetimindeki Başakşehir ise 22 puana yükseldi.

        GALATASARAY: 0 - BAŞAKŞEHİR: 1

        STAT: Türk Telekom

        HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Asım Yusuf Öz

        GALATASARAY: Okan Kocuk, Donk, Ahmet Çalık, Marcao, Mariano, Feghouli (Dk. 74 Emre Mor), Lemina, Ömer Bayram, Emre Taşdemir (Dk. 86 Nagatomo), Babel, Adem Büyük (Dk. 86 Belhanda)

        BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy, Mehmet Topal, Mahmut Tekdemir (Dk. 60 Gulbrandsen), Azubuike (Dk. 73 Berkay Özcan), Visca, İrfan Can Kahveci (Dk. 87 Arda Turan), Crivelli

        GOL: Dk. 78 Gulbrandsen (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 3 Babel, Dk. 39 Adem Büyük, Dk. 90+1 Lemina (Galatasaray), Dk. 37 İrfan Can Kahveci, Dk. 39 Mahmut Tekdemir, Dk. 47 Caiçara (Medipol Başakşehir)

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        BAŞAKŞEHİR TEHLİKELİ GELDİ

        22. dakikada konuk takım Medipol Başakşehir gole çok yaklaştı. Soldan uzun oynanan topa hareketlenen Visca, Emre Taşdemir ile girdiği mücadeleye rağmen ceza sahası içi sağ çaprazda meşin yuvarlağı indirdi. Penaltı noktası üzerine gelen topa Crivelli'nin bekletmeden vuruşunda kaleci Okan Kocuk yatarak meşin yuvarlağı çeldi. Galatasaray savunması pozisyonun devamında topu kornere gönderdi.

        MERT GÜNOK DUVAR ÖRDÜ

        34. dakikada Galatasaray'da sağ kanatta taç çizgisine yakın yerden kazanılan faul atışını Ömer Bayram kullandı. Bu futbolcunun kale önüne gönderdiği topa kimse müdahale edemedi. Meşin yuvarlağı son anda gören kaleci Mert Günok, gösterdiği refleksle topu çelmeyi başardı. Yaşanan tehlikede son olarak savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi ve tehlikeyi önledi.

        40. dakikada hızlı gelişen sarı-kırmızılı takım atağında Mariano sağda Clichy'den sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı. Başakşehir savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışındaki Lemina'nın önünde kaldı.

        Bu oyuncunun gelişine bekletmeden vurduğu topa ceza sahası içi sol çaprazdaki Adem Büyük de dokundu. Kaleye yönelen meşin yuvarlağı Mert Günok son anda uzanarak kornere çeldi.

        49. dakikada Adem Büyük'ün pasıyla sağ kanatta topla buluşan Mariano'nun ortasında ön direğe hareketlenen Feghouli'nin altıpas içinde vurduğu meşin yuvarlağı, yakın direk dibinde kaleci Mert Günok kornere gönderdi.

        GULBRANDSEN ATTI: 1-0

        78. dakikada Medipol Başakşehir mücadelede öne geçti. Lemina'nın orta sahada kaptırdığı topla hızlı çıkan konuk takımda İrfan Can Kahveci, pasını soldan bindiren Gulbrandsen'e verdi. Ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Norveçli futbolcu, meşin yuvarlağı Okan Kocuk'un yanından ağlarla buluşturdu: 0-1

        41 MAÇLIK SERİ SONA ERDİ

        Galatasaray'ın ligdeki 41 maçlık iç saha yenilmezlik serisi son buldu. Ligde oynadığı son 41 maçta yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılı takım, Medipol Başakşehir mağlubiyeti ile birlikte bu serisini sonlandırdı.

        Sahasında lig müsabakası olarak en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olan Galatasaray, o maçtan bu yana ligde iç sahada çıktığı 41 maçın 34'ünü kazanırken, 7'sini ise beraberlikle sonlandırmıştı.

        MAÇTAN NOTLAR

        TERİM'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

        Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

        Gaziantep maçında görev alan oyunculardan Muslera, Luyindama ve Andone sakatlıkları nedeniyle Medipol Başakşehir karşısında forma giyemedi. Terim, turuncu-lacivertli takımla oynanan müsabakada bu futbolcuların yerlerine Okan Kocuk, Ryan Donk ve Ryan Babel'i görevlendirdi.

        5 İSİM SAKAT

        Muslera, Luyindama, Andone'nin yanı sıra aşil tendonundaki uzun süreli sakatlığı dolayısıyla İspanya'da tedavi gören Radamel Falcao ile tedavisine devam edilen Şener Özbayraklı maçın kadrosunda bulunmadı.

        LEMİNA VE BABEL YETİŞTİRİLDİ

        Galatasaray'da sakatlıkları geçen Mario Lemina ve Ryan Babel, Medipol Başakşehir maçına ilk 11'de başladı.

        OKAN BURUK'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK

        Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, ligde son oynadıkları Ankaragücü müsabakasının ilk 11'ine göre iki değişikliğe gitti. Buruk, Ankaragücü müsabakasının ilk 11'inde yer alan Berkay Özcan ve Fredrik Gulbrandsen'in yerine, sakatlığı geçen İrfan Can Kahveci ile Mahmut Tekdemir'e ilk 11'de görev verdi.

        SKRTEL KADRODA YOK

        Başakşehir'de Slovak oyuncu Skrtel, sakatlığı nedeniyle bu maçta da kadroda yer almadı. Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Danijel Aleksic de tam hazır olmadığı gerekçesiyle kadroda yer almayan bir diğer isim oldu.

        BİR İLK

        Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, bu sezon ligde orta sahanın göbeğinde ilk kez Mahmut Tekdemir-Azubuike-Mehmet Topal üçlüsüne şans verdi. Orta sahayı bu üç isimle güçlü tutmak isteyen Buruk, İrfan Can Kahveci'yi ise sol kanatta görevlendirdi.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU
        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ