Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri

        Süper Lig'in 6. haftasında oynanan dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe0-0 berabere kaldı. İki takım arasında oynanan son 5 derbi berabere tamamlandı! Bu sonucun ardından Galatasaray 9, Fenerbahçe 11 puana yükseldi.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        Mücadelenin 19. dakikasında Muric'in uzaktan şutunda meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

        ALTAY GOLE İZİN VERMEDİ

        22. dakikada Lemina'nın ceza sahası dışından şutunda kaleci Altay Bayındır direk dibinde topu kornere çıkardı.

        29. dakikada Falcao'nun topuk pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Lemina'nın müsait durumdaki şutunda kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        REKLAM

        TOLGA DIŞARI GÖNDERDİ

        41. dakikada Muric'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin plase vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

        Derbinin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

        İkinci yarıda Sarı lacivertlilerde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Mauricio Isla oyundan alınırken yerine Deniz Türüç oyuna dahil oldu.

        FALCAO OFSAYTA YAKALANDI

        Karşılaşmanın 50. dakikasında Mariano'nun ara pası ile sağ çaprazdan ceza sahasına giren Radamel Falcao, vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi ancak yan hakemin bayrağı golcü oyuncu için kalktı.

        ÇAKIR'A VAR'A GİTTİ

        54. dakikada Galatasaray'da Mario Lemina topa vurmak isterken Luiz Gustavo ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır pozisyonu izlemek için VAR'a gitti. VAR incelemesi sonrasında Cüneyt Çakır pozisyon öncesinde Galatasaray'lı Ryan Babel'in elle oynadığını işaret etti.

        REKLAM

        59. dakikada Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Mario Lemina oyundan alınırken yerine Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

        63. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol çaprazda topla buluşan Max Kruse ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Deniz Türüç'ün önüne doğru açıldı. Deniz bekletmeden gelişine vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.

        68. dakikada Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşti. Sofiane Feghouli oyundan alınırken yerine Emre Mor oyuna dahil oldu.

        75. dakikada Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu orta alanda rakibi Emre Mor'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

        89. dakikada sol kanatta topla buluşan Max Kruse ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Deniz Türüç toğu göğsü ile yumuşattıktan sonra kontrolünü kaybetti.

        90+6. dakikada Muric'in sağdan uzun pasına hareketlenen Kruse kafa vuruşuyla topu Muslera'nın üzerinden aşırttı. Boş kaleye giden topu savunma son anda uzaklaştırdı.

        RAKAMLAR

        - Fenerbahçe, Süper Lig’de Galatasaray ile oynadığı son 10 maçta kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu müsabakalarda 3 galibiyet alırken geri kalan 7 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

        - Süper Lig'in 6'ncı haftasında oynanan ve golsüz sona eren Galatasaray Fenerbahçe müsabakasının ardından sarı kırmızılı takımın Fenerbahçe derbisinde galibiyet hasreti 5 sezona çıktı.

        GALATASARAY: 0 - FENERBAHÇE: 0

        STAT: Türk Telekom

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Lemina (Dk. 60 Ömer Bayram), Nzonzi, Feghouli (Dk. 68 Emre Mor), Belhanda, Babel, Falcao (Dk. 90+2 Adem Büyük)

        FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Isla (Dk. 46 Deniz Türüç - Dk. 90+2 Tolgay Arslan), Zanka, Jailson, Dirar, Luiz Gustavo, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan, Kruse, Tolga Ciğerci (Dk. 90+6 Hasan Ali Kaldırım), Vedat Muric

        SARI KARTLAR: Dk. 75 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk. 78 Marcao, Dk. 82 Mariano (Galatasaray)

        SON 5 DERBİ BERABERE BİTTİ

        Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. İki takım arasında son yıllarda oynanan derbilerde olduğu gibi sonuç değişmedi. Bu karşılaşma ile birlikte iki takım arasında oynanan son 5 derbi berabere sona erdi.Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan son 5 maç şöyle:

        22.10.2017 Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0

        17.03.2018 Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0

        02.11.2018 Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 2

        14.04.2019 Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1

        28.09.2019 Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0

        DERBİ MAÇTAN NOTLAR

        ISLA 40 GÜN SONRA

        Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Şilili futbolcu Isla, 40 gün sonra ilk 11'e döndü. Bu sezon sadece sezonun ilk maçı olan Gazişehir Gaziantep karşısında forma giyen Isla, Galatasaray derbisiyle formasını aldı. Isla'nın, Gazişehir Gaziantep mücadelesi sonrasında gerçekleştirilen antrenman sırasında bacak üst ön kasında kısmi yırtık tespit edilmişti.

        FENERBAHÇE 2 EKSİK

        Fenerbahçe'de iki futbolcu sakatlıkları nedeniyle Galatasaray derbisinde forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde, geçen hafta MKE Ankaragücü maçında sakatlanan Garry Rodrigues derbide takımını yalnız bıraktı. Sakatlığı devam eden Victor Moses de Türk Telekom Stadı'nda forma giyemedi.

        GALATASARAY'DA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

        Süper Lig'in 5. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, geçen haftaya göre kadroda önemli değişikliklerle zorlu mücadeleye çıktı. Teknik direktör Fatih Terim'in geçen hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev verdiği Florin Andone ile Jean Michael Seri derbi maçın kadrosunda yer almadı.

        REKLAM

        Sarı-kırmızılı ekipte bu oyuncuların yerine Radamel Falcao ile Mario Lemina ilk 11'de görev yaptı.

        BtcTurk Yeni Malatyaspor mücadelesinde ilk 11'de şans bulan Şener Özbayraklı, Adem Büyük ve Ömer Bayram ise Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Galatasaray'da bu üç oyuncunun yerine ise Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Mariano Filho şans buldu.

        Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Ryan Donk, Jimmy Durmaz ve Emre Mor yedek soyundu.

        TERİM VE YARDIMCILARI YİNE TRİBÜNDE

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, cezalarından dolayı yine tribünden maçı takip etti.

        İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasının ardından yaptığı açıklama nedeniyle 4 maç ceza alan ve sonrasında bu cezası 3 karşılaşmaya inen Terim, Fenerbahçe derbisinde de takımının başında sahaya çıkamadı. Terim, cezasını bu müsabakayla tamamlamış oldu.

        Aynı karşılaşmada 3 maç ceza alan Ümit Davala da son kez tribünde bulundu. Galatasaray'ın bir diğer yardımcı antrenörü Hasan Şaş ise geçen sezonun 33. haftasındaki Medipol Başakşehir maçının ardından 8 maç ceza almıştı.

        Galatasaray taraftarlarının Fatih Terim maskeleri takarak tecrübeli teknik adama destek verdiği görüldü. Geçen iki haftada olduğu gibi Fenerbahçe derbisinde de Galatasaray'ın başında yardımcı antrenör Levent Şahin yer aldı.

        Ligdeki ilk 5 maçta ikişer galibiyet ve beraberlikle bir yenilgi alan ve 8 puan toplayan Galatasaray, 7. sırada bulunuyor. Ligin geride kalan 5 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe ise 10 puan topladı. Yaptığı maçlarda 11 kez fileleri havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 6 gol gördü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ