Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’li Koç’tan ikinci torpil listesi iddiası CHP'li Koç'tan yeni torpil iddiası

        HABERTÜRK

        Pek çok bakan ve milletvekilinin yakınlarının bulunduğu listede, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) gerek görülmeden yapılan atamalar dikkat çekiyor. CHP atamalara ilişkin “haksizatamalar. org” isimli bir site de kurdu. Koç, konuyla ilgili parti genel merkezinde yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

        PARALELİ EN İYİ BEŞİR BİLİR: Köstebeklikle anılan AKP Sözcüsü’nün (Beşir Atalay) benim için söylediklerine cevap vereceğim. ‘Paralel yapının papağanı olmuş CHP sözcüsü’ diyor Beşir Bey. Deniz Feneri davasında, Kırıkkale’deki zanlılara telefon ederek ‘Aman arazi olun, polis geliyor’ diye köstebeklik yapan, bu marifeti de yargıyla açığa çıkarılan kişi... Bak Beşir Bey, biz paralel, dikdörtgen bilmeyiz. Paraleli en iyi bilen sensin. İş tutan da sensin. Minareyi çaldınız, kılıfına sokamıyorsunuz.

        SAYIŞTAY RAPORLARI: Sayıştay’ın 2005 raporlarında, istisnai memuriyet kadrolarına atananların KPSS sınavına katılmadıkları halde, bir süre sonra sınavla girilebilecek memur kadrolarına atandığı tespit edildi. Söz konusu hükmün uygulamaları bakımından, Hazine menfaatlerinin zarara uğratıldığı görülen kararda, sınava girmediği halde, bazı kişilerin atanmaları, devlet memurları alımı için sınavda başarılı olmuş, atamayı bekleyen kişilerin aleyhine haksız durum oluşturduğu belirtildi.

        BIRAK İYİ POLİSLİĞİ: Zaman zaman iyi polisi oynayan, ‘Haluk Koç’un bütün söylediklerine yalan diyemem’ diyen, dün Bursa’da coşan, iyi polisliği bırakan çift kimlikli siyasetçilerden birisi Sayın Arınç. Sana bir soru... Yeğenin ve ağabeyin veya kardeşin, TBMM’de Milli Sarayları Koruma danışman kadrosuna senin döneminde atandılar mı atanmadılar mı? Bırak iyi polisliği. Var mı yok mu çık söyle bakalım.

        HİSLİ IŞIK: Bir de çok hisli bakanımız var, Fikri Işık. Hissediyor bazı şeyleri. Dikkatinizi çekerim şöyle söz söylüyor: ‘Varsa ufak tefek hırsızlıkları onu da büyütüp şey yapmaya çalışıyorlar.’ Ey Bilim Bakanı, bu ülkede baklava, ekmek çalan mahkûm oldu. Koluna 700 bin liralık saat takan makamdaşın utanmadan vergileri bile devlete ödetiyor. 292 kilo altının akıbetini sormuyor bile. Bunlar küçük hırsızlık mı? Senin de alnın secdeye geliyor, hepiniz mi münafıksınız ya?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ