Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, anne babalara obezite uyarısında bulundu

        Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla,Ankara'da 'Kadınlarda Obezite ve Etkileri' konulu sempozyum düzenlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı İrfan Şencan ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu etkinliğe, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da katıldı.

        'LÜTFEN ÖNEM VERELİM'

        Açılışta bir konuşma yapan Davutoğlu, obeziteyle mücadele için ebeveynlere seslendi. Davutoğlu şunları söyledi: Başta çocuklarımız olmak üzere tüm aile bireylerinin dengeli beslenmesine önem verelim. Lütfen obezite ve diğer gelişebilecek rahatsızlıkların önlenmesinde çok önemli bir rolü olduğu bilinen anne sütünden bebeklerimizi mahrum etmeyelim. Evden kahvaltı yaptırmadan gönderdiğimiz her çocuğumuz bir obez adayı olacaktır.

        'KADINLAR AKTİF ROL ÜSTLENİRSE DÜNYAYA ÖRNEK OLUNUR'

        Bakan Müezzinoğlu, sempozyumda yaptığı konuşmada obeziteyle mücadelede el birliğiyle hareket edilirse sağlıklı birey, aile ve toplumun alt yapısının oluşturulabileceğini belirtti. Hükümet ve Bakanlık olarak sağlıklı yaşam kültürü şekline dönüştürecek eylem planını hazırladıklarını anlatan Müezzinoğlu, bunun kültüre dönüştürülememesi halinde sıkıntıların artacağını söyledi.

        Sağlıksız beslenmenin önemine değinen Müezzinoğlu, sağlıklı beslenmenin herkesin kendi elinde olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, bunun bilinç haline getirebilmesi ve kültüre dönüştürülmesinin kadınların ve annelerin iyi bilgilendirilmesinden geçtiğini söyledi.

        'OBEZİTEYLE MÜCADELEYİ SAĞLIK EĞİTİM PROGRAMLARININ İÇERİSİNE ALACAĞIZ'

        Obezitenin mücadele edilmesi gereken bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkati çeken Bakan Ayşenur İslam, obezitenin eğitimle, cinsiyetle, yaşla, hayat tarzıyla ilgili tarafları olduğunu anlattı. Türkiye'de yapılan istatistiki çalışmalara göre, beslenmeyi sağlayanın kadınlar olduğunu anlatan İslam, obeziteden en fazla zarar görenlerin de kadınlar olduğunu belirtti.

        İslam, kadınlara beslenme konusunda ciddi bir bilinçlendirme yapılması gerektiğine vurgu yaparak, Bakanlık olarak obeziteyle mücadele ettiklerini, Aile Eğitim Programlarında yaklaşık 200'e yakın modülle halkı bilinçlendirdiklerini anlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ