Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan'dan 'izleme heyeti' sorusuna yanıt:Böyle şeyden haberim yok. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum

        HABERTURK.COM

        HDP heyeti ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın görüşmeleri sonrası çözüm sürecinde izleme heyetinin belirlenmesi ile ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, "Gazetelerde okuyorum. Böyle şeyden haberim yok. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "KIRIM TATARLARI İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

        Ukrayna'ya hareket edeceğiz. Projeler üzerinde değerlendirmelerimiz olacak. Ukrayna’daki gelişen olaylar ve bölgelerimizdeki olaylara ilişkin görüşmeler gerçekleştireceğiz. Kırım Tatarları ve Ahıska Türkleri ile bir araya geleceğiz. Ukrayna halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. Bizden beklentilerini dinleyeceğiz, bizim onlara sunabileceğimiz görüşlerimizi paylaşacağız.

        "BİLDİRİLİRSE YAKALAR TESLİM EDERİZ"

        DAİŞ ile alakalı çeşitli dünya ülkelerinden ülkemiz üzerinden turist olarak gelip Suriye’ye geçenler noktasında zaman zaman açıklamalarımız oldu. Bizlere bunlar bildirilirse bizler bunları sınırda yakalar iade ederiz. Nihai rakamlar nereye geldi bilmiyorum ama ciddi rakam olduğuna şahidim. Bunları iade ediyoruz. Bizlere bildirilmesi halinde yakalayıp iade etmek görevimizdir. Bize bildirilmiyorsa kimse bunun Türkiye’ye hesabını soramaz.

        TUNUS'TAKİ KATLİAM

        Tunus’taki olay DAİŞ’in bunu üstlendiği istikametindedir. 20’ye aşkın turistlik ziyareti yapmak üzere Tunus’a gelen insanların ölmüş olması katliam, cinayettir. Bundan dolayı taziyelerimizi iletiyorum. Tunus yönetimine de kınamalarımızı yazılı olarak bildirmiş durumdayız, üzüntülerimi de ifade edeceğim. Bu işlerin acısını gayet iyi bilen ülke olarak bunu biliyoruz. Terörün uluslararası konu olduğunu söylüyoruz. Burada da böyle bir neticeyi gördük. Tunus’ta faklı emellerle oradaki müzeye gelmiş olan turistlere yapılan eylemin hiçbir takdir edilen ya da kabul edilebilir yanı yok. Bu cinayet ve katliam. Buna karşı hep birlikte ayağa kalkmalıyız. Türkiye olarak biz terörle mücadele üzerimize düşeni yapmaya varız. 12 bin 520 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu Dışişleri Bakanım ifade ediyor, yakalanıp iade edilenlerin sayısının da 1170 olduğunu söylüyorlar. Demek ki, Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.

        İZLEME HEYETİ

        Gazetelerde okuyorum. Böyle şeyden haberim yok. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinde de bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, değerlendirirsiniz' dedikleri zaman bunları doğru bulmadığımı söylemiştim. Bunlar doğru şeyler değil. Bu konuda işin başından itibaren istihbarat teşkilatları süreci yönetenleridir. Onlarla bu işler yürür. Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Eğer bu işin yönetimi hükümette ise hükümet de burada üzerine düşeni, gerekeni başlattığı bir süreç üzerinde devam ettirmelidir. Öyle düşünüyorum. Bunun dışındaki süreç sadece kendi çerçevesi içerisinde kalmalıdır. Zaman zaman biliyorsunuz dağa bile çeşitli roman yazarları gönderilmiştir, gitmişlerdir. Ne netice alındı? Herhalde yeni romanlar mı yazdırılacak, böyle bir adım mı atılacak? Bunlara gerek yok, bunları doğru da bulmuyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ