Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kamalak ve Destici'den Erbakan'ın kabrine ziyaret

        Kamalak ve Destici'nin yanı sıra partililerin katıldığı program, Erbakan'ın Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrinde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Necmettin Erbakan ve BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için dua edildi.

        Mustafa Kamalak, duanın ardından yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın bir dava adamı olduğunu belirterek, "Onun düşüncesi ve sistemi evrenseldi. Duruşu milliydi. Ümmete örnek bir kişiydi. Merhum Yazıcıoğlu ile Erbakan'ın emanetine bugün iki genel başkan olarak sahip çıkıyoruz" dedi.

        Mustafa Destici de Erbakan'ın inançlı ve dindar kesimlerin en önemli temsilcisi olduğunu dile getirerek, "Rahmetli Erbakan milli değerlerin savunucusuydu. Türkiye'nin kendi sanayisi ile ayakta durmasını isteyen ve bunu başlatan liderdi. Bu hizmetleri unutulmayacaktır" dedi.

        Bazı çevrelerin 1995'te kurulan Refah-Yol Hükümetini hazmedemediğini belirten Destici, şunları söyledi:

        "Türkiye'de milli iradeye rıza gösterilmediği o dönemde merhum başbakanımız Erbakan, yanında çok yiğit ve vefalı bir dost buldu. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu 'Herşeye rağmen Müslümanların iktidarını engelletmeyeceğim' diyerek, Refah-Yol hükumetinin kurulmasına katkıda bulundu."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ