Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sevgilisi tarafından öldürülen Deniz Aktaş cinayeti ile ilgili detaylar ortaya çıktı

        İddianamede, öldürülmeden önce apartmandaki komşuların kapı zilini çalıp yardım isteyen Deniz Aktaş'a kimsenin kapıyı açıp yardım etmediği yer aldı.

        İnternet kafe işletmecisi evli, biri ilk eşinden 2 çocuk babası Lokman Barış Çelik, 2012 yılında Deniz Aktaş ile tanışıp arkadaş oldu. Bunu öğrenen Çelik'in eşi A. Çelik, evi terk etti. Lokman Barış Çelik, Deniz Aktaş ile ayrıldığını söyleyip eşiyle tekrar barıştı. Çelik'in, Deniz Aktaş ile görüşmeye devam etmesi üzerine eşi çocuklarını alıp tekrar evi terk etti.

        ŞİDDET UYGULAMASINA RAĞMEN BİRLİKTE YAŞADILAR

        Deniz Aktaş ile birlikte yaşamaya başlayan Çelik, arada zaman zaman evi terk eden eşiyle de görüşünce bu kez Deniz Aktaş ile sorun yaşamaya başladı. Ardından Deniz Aktaş kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla Lokman Barış Çelik hakkında polise şikayette bulundu. Antalya 2'nci Aile Mahkemesi Lokman Barış Çelik hakkında tedbir kararı verdi. İkili, sürekli tartışmalarına rağmen birlikteliklerine devam etti.

        GECE YARISI UYKUDAN KALKIP ÖLDÜRMÜŞ

        4 Mart günü saat 04.00 sıralarında tekrar tartışan ikili, bir süre sonra kavgaya başladı. Deniz Aktaş yüksek sesle bağırınca, komşular duymasın diye Lokman Barış Çelik sevgilisini yatak odasına götürdü. Bunun üzerine Deniz Aktaş pencereyi açıp 'Polis' diye bağırıp yardım istedi. Ancak Lokman Barış Çelik, pencereyi kapatıp Deniz Aktaş'ı içeri aldı. Gürültülerin devam etmesi üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis zili çalınca kapıyı açmayan Çelik, Deniz Aktaş'a da tabancasını doğrultup ses çıkarmamasını istedi. Ancak Deniz Aktaş 'İmdat yardım edin' diye bağırmaya devam etti. Kapı zilinin devamlı çalınması üzerine Lokman Barış Çelik, elindeki tabancayla 4 kez ateş ederek Deniz Aktaş'ı öldürdü. Çelik, bir süre sonra polise teslim oldu.

        KAPIYI ÇIĞLIKLARA RAĞMEN AÇMAMIŞLAR

        Lokman Barış Çelik hakkında, 'kasten öldürme' suçundan 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' talebiyle Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcı Oğuz Aydın'ın hazırladığı iddianamede, Deniz Aktaş'ın öldürülmeden önce apartmandaki komşuların zilini çalıp yardım edilmesini istediği, ancak kapısını açan olmadığı yer aldı.

        Çelik ile aynı binada oturan R.E., olay günü saat 05.00 sıralarında kendisine ait kapı zilinin çalındığını, vakit geç olduğu için açmadığını söyledi. R.E., bu sırada bina içersinde bir kadının çığlıklarını duyduğunu aktardı. Aynı binada oturan E.D.P. de, olay günü sabaha karşı 'Lütfen yardım edin. Çok korkuyorum' diye kadın çığlığı duyduğunu, bunun üzerine polisi arayarak bilgi verdiğini söyledi. Tanık Z.K. da benzer beyanda bulundu.

        Davanın ilk duruşması, 19 Haziran günü görülecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ