Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İlk Roman milletvekili Özcan Purçu'dan açıklama

        İzmir'den milletvekili olarak TBMM'ye gideceği için onur duyduğunu belirten Purçu, "Sadece Romanların değil tüm Türkiye'nin milletvekili olacağım. TBMM'de ilk çalışmam ise Roman mahallelerinde eğitim konusunda olacak. Etüt merkezleri açılmasını sağlamak istiyorum" dedi.

        Özcan Purçu, Roman kökenli ilk milletvekili seçilmesinin mutluluğunu tam yaşayamadı. Roman mahallelerinde İzmir'de son seçimlerin üç katı oy aldıklarını belirten Purçu "Maalesef bu oy oranları Türkiye geneline yansımadı. Sonuçlar bu nedenle bizim için buruk oldu. Yüzde 30'ları geçeceğimizi umuyorduk. CHP olarak oylarımız koruduk. İzmir'de yüzde 4 artış sağladık. Ama bunu Türkiye geneline yansıtamadık. Türkiye'nin ilk Roman kökenli milletvekili olmamdan dolayı gurur duyuyorum" dedi.

        İlk çalışmalarını eğitim konusunda yapmak istediğini açıklayan Purçu, "Eğitim konusunda Roman mahallelerinde sıkıntı var. Eğitim sıkıntımız işsizliği, barınmayı, kayıt dışı işsizliği, illegal olaylara karışma oranını tetiklediğinden işe eğitimden başlayacağız. Roman mahallelerinin olduğu yerlerde etüd merkezleri açacağız. Önce buradan başlayacağız" dedi.

        Purçu, sadece Roman vatandaşlarının değil tüm kimliklerin, herkesin milletvekili olacağını, geneli temsil edeceğini söyledi. Sadece İzmir'in, Romanların değil Türkiye'deki Romanların sesi olacağını belirten Purçu, "Seçim öncesi 43 il ilçeyi gezdim. Kendi bölgemin dışında tüm iller ve ilçelere gideceğiz. Onları temsil etmeye, sorunları çözmeye çalışacağız" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ