Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümü meclis gündeminde

        Öznur KARSLI / HT GAZETE

        1 aydır kayıplara karışan Öztürk’ün daha önce de teslim olacağı belirtilmişti. Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümü ve bölgede sık sık yaşanan trafik kazaları Meclis gündemine de taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yarış pistine dönen Bağdat Caddesi için özel önlemler alınıp alınmadığının yanıtını istedi. Lüks araç sahibi gençlerin Bağdat Caddesi’ni yarış pistine çevirdiğini vurgulayan Hamzaçebi, şu soruları yöneltti:

        - Normal trafik hızı ve akışı dışında araç kullanarak ölüme sebep olan sürücüler hakkında 5237 sayılı TCK’da öngörülen cezaları yeterli buluyor musunuz? Daha ağır cezalar verilmesini sağlayacak düzenlemeler düşünüyor musunuz?

        - Trafik denetimlerinin ve trafik cezalarının artırılarak önleyici hale getirilmesi konusunda çalışmalarınız var mı?

        - Sürekli aşırı hızın neden olduğu ölümlü kazalarla gündemden düşmeyen İstanbul Bağdat Caddesi ve sahil yolunun yarış pisti olarak kullanılmasını önlemeye yönelik özel tedbirler alınacak mıdır?

        - Kentlerde yayalara ayrılan yol ve kaldı- rımların otomobil, iş makinesi gibi araçlarla işgal edilmesinin önlenerek kaldırımların yayalar için güvenli ve kullanılabilir hale getirilmesi konusunda çalışmanız olacak mıdır?

        - Kent içi yollarda hız, kırmızı ışık ve diğer trafik kuralı ihlallerinin MOBESE, radar vb. teknolojik aletler kullanılarak tespit edilmesi ve kurallara uymayan sürücülerin etkin bir şekilde cezalandırılarak trafik cezalarının caydırıcılığının artırılması konusunda çalışmalar yapılacak mıdır?

        - Vatandaşlarımızın yaşadıkları cadde ve sokaklarda hız limitlerinin belirlenmesi ve gerekli diğer önleyici tedbirlerin alınması gibi konularda karar alma sürecine katılmaları konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

        - Fahri trafik müfettişliği müessesesinden beklenen yarar sağlanmakta mıdır?

        - Fahri trafik müfettişlerinin dışında vatandaşlarımızın karşılaştıkları trafik kuralı ihlallerini yetkililere ulaştırma yolları etkin olarak çalışmakta mıdır?

        "PERŞEMBE YA DA CUMA TESLİM OLACAK"

        HABERTÜRK’ün ulaştığı Murathan Öztürk’ün avukatı Melahat Uzunoğlu, müvekkilinin önümüzdeki hafta per- şembe ya da cuma günü teslim olacağını açıkladı. Uzunoğlu, “Murathan’ı kaçırma gibi bir düşüncesi yoktu ailenin. Murathan da kaçmadı. Şehir dışındaydı. Kendisi hukuk öğrencisi, ailesi de adalete saygısı olan insanlar. Bunun için oğullarının da toparlandığını ve panik halini atlattığını düşündüklerinden Murathan’ı önümüzdeki hafta perşembe ya da cuma günü teslim edecekler. Soru önergesiyle ilgili bir bilgim yok. Bu zamana kadar Bağdat Caddesi’ndeki trafik kazalarıyla ilgili önlem alınmaması bir hataydı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ