Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Iğdır'da polis servis aracına bombalı saldırı: 14 polis şehit

        Iğdır’ın Aralık İlçesi’ne bağlı Çamurlu Köyü yakınlarında yola yerleştirilen bomba, polis minibüsünün korumalığını yapan zırhlı araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı.

        Teröristler, patlama sonrası servis minibüsünden inen polislere uzun namlulu silahlarla ateş etti. Saldırı sonucu Başkomiser Mehmet Parlak, polis memurları Yusuf Yelkenci, Fehmi Şahin, Ali Koç, Haluk Varlı, Burak Zor, Yalçın Palıt, Yaşar Doğançay, Hasan Eser, İbrahim Derindere, Adem Cankurtaran, Nebi Gündoğar ve Bekir Serhat Kaya şehit düştü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 polisten 1’i de kurtarılamayarak şehit oldu.

        YARALILAR

        Mehmet ANCIN, İdris ŞAHİN, Müslüm DİKME, İsmail ORDU

        YAKLAŞIK 1 TON BOMBA PATLATILDI

        Bu sabah saatlerinde HasanHan Köyü yakınlarında meydana gelen saldırıda PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri yaklaşık birtonbombayıpolisleri taşıyan servisler geçerken infilak ettirdi. Servis minibüsüne zırhlı özel harekat araçları da eşlik ediyordu.

        KAN BAĞIŞI AKINI

        Yaralanan polislerin Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını duyan Iğdırlılar kan vermek için hastaneye akın etti. Iğdır’a gidip incelemede bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Milletimiz bilmelidir ki bu hain saldırılar bizleri yıldıramayacaktır” dedi. Aynı noktada 27 Ağustos’ta da polis minibüsüne saldırı olmuş, 1 polis yaralanmıştı. Şehit polis memuru Haluk Varlı’nın 1 ay önce şark hizmeti için İzmir’den Iğdır’a gittiği öğrenildi.

        İzmir Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nde çalışırken tayini Iğdır’a çıkan Varlı’nın öğretmen eşinin İzmir’de görev yaptığı, acı haberin ardından fenalaşan şehit Varlı’nın eşinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Şehit Varlı’nın aslen Vanlı olduğu belirtildi. Şehit Başkomiser Mehmet Parlak’ın (32) Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ndeki babası Ahmet Parlak ise acı haberin ardından, “Vatan sağ olsun, sebep olanlar daha beter olsun” dedi. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi. Şehidin 2 yıl önce evlendiği eşinin önceki görev yeri İstanbul’da yaşadığı öğrenildi.

        GEÇEN AY DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

        Geçtiğimiz ay da yine polisleri taşıyan servis aracına PKK'lı teröristler silahlı saldırıda bulunmuş ve 1 polis yaralanmıştı.

        IĞDIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki zırhlı araca bombalı saldırı yapıldığı, saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olurken 1 Özel Harekat polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı" belirtildi.

        Olayın ardından başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı ifade edilerek şöyle denildi:

        "Operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır halkı adına, merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum."

        GÜL, ECEVİT VE DERVİŞ’İ KORUDU

        Iğdır’da şehit olan polis memuru Fehmi Şahin (43), 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi boyunca en yakınında bulunan koruma polislerinden biriydi. Devlet büyükleri ve yakın koruma alanında 20 yıla yakın deneyimi bulunan şehit Şahin’in eski Başbakan Bülent Ecevit ve dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in yakın korumalığını yaptığı öğrenildi. Şehidin, doktor eşi Çiğdem Şahin’le en son saldırıdan kısa süre önce görüştüğü ve “Servis bekliyorum” dediği öğrenildi. Şahin çiftinin 11 yaşında Yağız isimli bir çocuklarının olduğu belirtildi. Aydın Nazilli nüfusuna kayıtlı Fehmi Şahin’in, Gül’ün görev süresinin bitmesinin ardından Iğdır’da görevlendirildiği öğrenildi.

        GÜL: ÇOK YAKINIMDAYDI

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Uzun yıllar koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı” diyerek Fehmi Şahin’in fotoğrafını paylaştı. Twitter üzerinden başsağlığı mesajı yayınlayan Gül, “Her gün yeni bir acıyla yüreğimiz yanıyor. Iğdır’daki hain terör saldırısında şehit düşen polislerimiz içimizi dağladı. Şehit düşen evlatlarımızdan Fehmi Şahin uzun yıllar, koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı. Fehmi’yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan büyük bir üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, Emniyet Teşkilatı’mıza ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

        ‘TEK ERKEK EVLADIMDI’

        5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci’nin (27) memleketi Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’ndeki baba evine de ateş düştü. Baba Nevzat Yelkenci, oğluyla en son önceki akşam görüştüklerini ve tek erkek çocuğunu kaybettiğini belirterek “Ne konuşalım? Vatan sağ olsun. Oğlum, polis olmayı çocukluğundan beri istiyordu. ‘Ben polis olacağım’ diyordu. Kaderi buymuş. Başka diyecek bir şeyim yok” dedi.

        Polis memuru Burak Zor’un (25) Samsun’un İlkadım İlçesi’ndeki yakınları da acı haberle yıkıldı. Şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Evli ve 1.5 yaşında Eymen isimli çocuğu olan Burak Zor’un 2 ay önce İstanbul’dan şark görevi için Iğdır’a tayin olduğu, Terörle Mücadele’de görevli Zor’un eşinin de Iğdır’da olduğu öğrenildi.

        KURBAN PARASI GÖNDERDİ

        Polis memuru Yaşar Doğançay’ın (30), Bolu’nun Dörtdivan İlçesi’ndeki baba evine de dün dev Türk bayrağı asıldı. Evli olan 7 yıllık polis olan Doğançay’ın, 5 aylık ve 2 yaşında 2 erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Aynı ismi taşıyan babası Yaşar Doğançay oğlunun Ramazan Bayramı’nda ziyarete geldiğini söyleyerek, “Ağustosta izne gelecekti ama izinler kalktı. Kurban Bayramı’nda gelemeyeceği için kurban parasını göndereceğini, kendisi için kurban alıp kesmemizi istedi” dedi.

        ‘DOYAMADIM OĞLUMA’

        Şehit İbrahim Derindere’nin Adana Merkez Sarıçam İlçesi’ndeki baba ocağına ulaşan acı haberle anne Fadime, baba Bayram Derindere ve yakınları gözyaşına boğuldu. Anne Fadime, oğlu Mustafa’ya sarılarak, “Canlarım doyamadım size, beni bırakmayan” diye gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren Fadime Derindere’ye sağlık ekipleri müdahale etti.

        Adana’nın bir başka şehidi Yalçın Palıt’ın baba ocağına da ateş düştü. Yaylada bulunan şehidin babası ve üvey annesi acı haber nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

        Şehit polis Ali Koç’un babası Mithat Koç ile annesi Emine Koç acı haberi Hac’da aldı. Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un komşusu olduğu öğrenilen Koç çiftinin Türkiye getirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın girişimleriyle Cidde’ye uçak gönderildi. Şehidin anne ve babasının bugün Ankara’daki cenaze törenine yetiştirileceği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ