Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Çengelköy vahşeti" davası başladı

        Sedef ŞENKAL DEMİR-İSTANBUL

        Eşi Kübra Kart'ı kulaklarına gelen "Kes Kes" sesleri üzerine boğazını keserek öldürüp, cesedini 52 parçaya ayıran Tahir Kart hakim karşısına çıktı. Cezai ehliyetinin tam olduğu belirlenen Kart, hakimin "Senin aklından bir zorun var mı?" sorusuna "Bazen kendimi tutamıyorum"yanıtını verdi. Kendisini ise "Bana muska yaptılar sandalyeler masalar havada uçuştu. O nedenle karımı öldürdüm" diyerek savundu.

        Zonguldak'ta komşu köylerde yaşayan 6 çocuklu Efe Ailesi'nin tek kızı Kübra ile Tahir Kart,18 yıl önce ailelerin isteği üzerine evlendi. Daha sonra İstanbul'a göç eden çift Çengelköy'e yerleşti. Ancak 43 yaşındaki Tahir Kart, 16 Şubat günü 42 yaşındaki eşini yüzünü yıkarken boğazını keserek, öldürdü.Cesedini ise 3 bıçak, testere ve jilet kullanarak, 52 parçaya ayırdı. Ardndan çöp konteynırına attı. Kayıp başvurusu yapan kocanın yalanını ise kanlı kıyafetleri bozdu.

        Cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor düzenlenen Tahir Kart hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkan Tahir Kart, eşiyle İstanbul'a yerleştikten sonra güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını, 21 gün Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra malulen emekli olduğunu anlattı. Olay günüyle ilgili olarak da "Bana muska yaptılar. Evdeydik. Birden masalar sandalyeler havada uçuştu. Aldım bıçağı banyodaki karımı bıçakladım. Gerisini hatırlamıyorum" diye konuştu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Selçuk, "Cezai ehliyetin tam. Senin aklından bir zorun var mı?" diye sordu. "Bazen kendimi tutamıyorum" diyen Kart, Başkan Selçuk'un "Peki karım kayıp diye polise başvurmuşsun" sorusuna ise yanıt vermedi. Kübra Kart'ın erkek kardeşleri Hakan, Murat ve Şahin Efe'nin de katıldığı duruşma çiftin komşularının tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ