Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kamalak: "Suriye Barış Konferansı" düzenlenmesini istedi

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkelerindeki çatışmalara dikkati çekerek, "Saadet Partisi olarak Milli Görüş'ün İslam ülkeleri nezdinde sahip olduğu birikim, tecrübe ve etkinliği harekete geçirmeye, bu yönde atılacak her türlü olumlu adımı desteklemeye hazırız. Bu uyarılarımızı yeni hükümete bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz" dedi.

        Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 64. Hükümet'in hayırlı olmasını dileyerek, yeni hükümete çalışmalarında başarılar diledi.

        İslam dünyasının, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bölündüğünü, parçalandığını ve birbirine düştüğünü savunan Kamalak, "Komşularla sıfır sorun" diye başlayan sürecin "bütün komşularıyla sorunlu bir Türkiye" ortaya çıkardığını iddia etti.

        "Yeni dönem, yeni bir zihniyetin başlangıcı olmalıdır" diyen Kamalak, "Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu hassas ortam dikkate alınarak yeni dönemde mutlaka savaş değil barış dili kullanılmalıdır. Çatışma ve gerilim değil sağduyu ve diyalog esas alınmalıdır" ifadelerine yer verdi.

        Kamalak, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Rus savaş uçağının düşürülmesi, bölgede tansiyonu daha da yükseltmiş, yaşanan krizi daha da derinleştirmiştir. Gelinen noktada her zamankinden daha fazla sağduyuya ve aklıselime ihtiyaç vardır. Atılacak her adım gerek ülkemiz gerekse bölgemiz açısından büyük önem arz etmektedir. En küçük bir hata, telafisi imkansız çok büyük zararlara neden olacaktır."

        Bölgedeki bütün yabancı devletlerin askeri unsurlarıyla İslam dünyasını terk etmesi çağrısı yapan Mustafa Kamalak, İslam ülkeleriyle ilişkilerin güçlenmesi ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

        Kamalak, "Bütün İslam dünyası temsilcilerinin yer aldığı geniş katılımlı "Suriye Barış Konferansı" düzenlenmeli. Saadet Partisi olarak Milli Görüş'ün İslam ülkeleri nezdinde sahip olduğu birikim, tecrübe ve etkinliği harekete geçirmeye, bu yönde atılacak her türlü olumlu adımı desteklemeye hazırız. Bu uyarılarımızı yeni hükümete bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz" sözlerine yer verdi.

        Konuşmasının sonunda bir gazetecinin, Adana'da durdurulan MİT tırlarına ilişkin sorusu üzerine Kamalak, "Bugün konuları fazla irdelemenin, deşmenin günü değil. İlk düğme yanlış iliklendiği için diğerleri de onu takip etmiştir" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ