Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Toprak Ana’ya Toprak Ana sahip çıktı

        Ümraniye Soyak Yenişehir Kibele Evleri’nin içinde bulunan sosyal tesisler için yıkım kararı çıkmış, tesiste bulunan ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy’a ait ‘Toprak Ana’ heykeli de kaldırılmıştı. Heykelini kendisine ait Beykoz’daki atölyeye götüren Mehmet Aksoy, “Bir heykel daha kaldırılıyor. Gönül isterdi ki bu heykel burada dursun. Heykellerle birlikte yaşayalım. Bir heykel kültürümüz olsun” diyerek heykelin kaldırılmasına tepki göstermişti.

        Günlerdir gündemde olan Toprak Ana heykelinin nereye konulacağı merak konusu olurken, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli devreye girdi.

        ‘HEYKELİ İSTİYORUZ’

        Avcılar’da doktorluk yaptığı dönemde soyadından dolayı kendisine yakıştırılan ‘Toprak Ana’ sloganını benimseyen Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, heykeltıraş Mehmet Aksoy ile temas kurarak, heykelin Avcılar’da uygun bulunacak alana taşınarak monte edilebileceğini iletti.

        Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un önümüzdeki günlerde Başkan Toprak ile bir araya gelerek detayları ele alması bekleniyor. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “Herkes her şey olabilir ama sanatçı olamaz’ diyen Ulu Önder Atatürk’ün izinden gitmeye çalışıyoruz. Avcılar; sanat ve sanatçıya her zaman sevgi ve saygı ile yaklaştı ve yaklaşmaya devam edecek. Mehmet Aksoy’u aradık ve heykelini ilçemizde görmekten mutlu olacağımızı söyledik” dedi.

        'İNSANLIK ANITI' AİHM'YE GİTTİ

        Heykeltraş Mehmet Aksoy’un Kars’taki ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli de kaldırılmıştı. Heykelin Kars’ta bir tarlaya atıldığını, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdığını belirten Aksoy; “İnsanlık Anıtı, Kars’ta bir tarlada, belediye çöplüğü gibi bir yerde, dışarıda bekliyor. Zaten alt kısmından 4 metresini yok ettiler. Resmen kırıcılarla kırdılar. 8-10 parçası da orada duruyor. Bununla ilgili AİHM’ye gittim mahkemede sıra bekliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ