Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bağdat ve Cemil Topuzlu caddelerine EDS

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağdat Caddesi'ne bir, Cemil Topuzlu Caddesi'ne (Sahil Yolu) iki yeni Koridor Hız Denetim Sistemi (EDS) kurdu.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapım ve kurulumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ve kent genelinde hız denetimi amacı ile hayata geçirilen sistem, il genelinde 34 noktada kurulu durumda bulunuyor. Bunların 29'u aktif olarak hizmet veriyor.

        Bu kapsamda, 25 Ocak itibariyle Bağdat Caddesi'nde var olan sisteme bir yenisi daha eklendi. Ayrıca, Cemil Topuzlu Caddesi'nde (Sahil Yolu) 2 Koridor Hız Denetim Sistemi bu hafta başı itibarıyla hizmete alındı.

        EDS, karayolu üzerine kurulan 2 taşıyıcı konstrüksiyon (TAG) üzerine yerleştirilen kameralar aracılığıyla hız ihlali yapan araçları tespit ediyor. Sistem, koridora giren araçların, giriş ve çıkış zamanlarını kaydederek ortalama hızlarını hesaplıyor ve yasal hız sınırını aşan araçları belirliyor. Hız ihlali yaptığı tespit edilen araçlara, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce cezai işlem uygulanıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ